AusOpen 2019: Nadal szettveszteség nélkül túl van az ausztrál napokon

Rafael Nadal néhol szoros játékokban megküzdve, de a vártnál könnyebben didadalmaskodott Alex De Minaurt ellen. 

Tovább tartott Rafael Nadalnak az ausztrál hét, hiszen James Duckworth és Matthew Ebden legyőzését követően a legmagasabban jegyzett hazai játékossal, Alex De Minaurral csapott össze.

Nem kezdődött könnyedén Nadal számára az összecsapás, hiszen miután De Minaur break labdák sokaságát hárítani tudta, csupán a jó szeme mentette meg a spanyolt attól, hogy elveszítse az adogatását. Egy jó challangenek köszönhetően nem került sor a breakre, majd a következő 4 játék is a 2009-es bajnoké lett, ami már kevesebb ideig tartott, mint az első 3 game. Kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy Nadal a hosszabb és fontos játékokat többnyire megnyerte, így igen fájó lehetett De Mianur számára, mikor a második játszmában első szervajátékát egy negyed órás game végén bukta el. Ráadásul 3-1-nél az ausztrál igen könnyedén elvesztette újra az adogatását, Nadal pedig az utolsó játékban még jobban nyirbálta ellenfele önbizalmát azzal, hogy 3 break labdáról jutott hozzá a két szettes előnyhöz. A harmadik játszmában Nadal rögtön semmire nyerte el ellenfele szerváját. 5-4-nél pedig stílusos befejezésként egy újabb hosszú játékot tudott megnyerni, ahol De Minaur a végsőkig küzdött, a hatodik mérkőzéslabdát viszont már kihasználta Nadal. A spanyol 2 óra 20 perc alatt jutott a következő körbe, ahol Tomas Berdych lesz az ellenfele.

Nadal De Minaurt is könnyedén győzte le
Kép forrása: W3LiveNews.com

Nadallal egy időben pályán volt a két öt szettes csatán túl lévő Roberto Bautista Agut is. Meglepő, hogy két ilyen gyilkos mérkőzést követően a spanyol három játszmában búcsúztatta a tavalyi párizsi Masters győztes Karen Kachanovot. Mellettük még Francis Tiafoe biztosította be a helyét a legjobb 16 között, aki a múlt héten Sydneyben finálét játszó Andreas Seppit győzte le öt szettben.

A harmadik forduló eredményei: 

Roberto Bautista Agut ( 22 )-Karen Khachanov ( 10) 6/4 7/5 6/4

Francis Tiafoe-Andreas Seppi 6/7(3) 6/3 4/6 6/4 6/3

Rafael Nadal ( 2 )-Alex De Minaur ( 27 ) 6/1 6/2 6/4

Kiemelt kép forrása: ausopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.