AusOpen 2019: A fiatal orosz sem bírt a világelsővel

Néhány játék erejéig megszorongatta, de igazán komoly veszélyt nem jelentett az első helyen kiemelt Novak Djokovic-ra a fiatal Daniil Medvedev.

A tegnapi meglepetésekkel teli nap után (Federer mellett Cilic és Dimitrov is búcsúzott), a mai napon sem maradtunk meglepetések nélkül. Miután a kanadai Milos Raonic három szettben hazaküldte a nagy áttöréssel még mindig adós Alexander Zverevet, és Lucas Pouille kiejtette az esélyesebbnek tartott Borna Coric-ot, az volt a kérdés, vajon estére is marad-e meglepetés.

Elsőként Carreno Busta és Nishikori lépett pályára, és nagyon úgy tűnt, hogy az idei Australian Open inkább az új nevekről fog szólni. A spanyol 2 óra 7 perc után két szettes előnyre tett szert, és már a harmadik játszmában is breakelőnybe került, de Nishikori már az első fordulóban, Ivo Karlovic ellen is megmutatta, hogy hatalmas küzdő. A japán visszajött a hátrányból, és 4 óra játék után 2-2-re egyenlített. A döntő felvonásban inkább Nishikorinak állt a zászló, de Carreno Busta a mindent eldöntő rövidítésre mentette a meccset. Sőt, a spanyol a tie-breakben is lendületben maradt, de hiába vezetett 8-5-re is, Nishikori sorozatban öt labdamenetet nyerve lezárta a mérkőzést. A japán nagyszerű formában érkezett Melbourne, nagy kérdés, hogy mennyi maradt még a tankban egy ilyen összecsapás után.

Nishikori továbbjutásával már csak egy kiadó hely maradt a nyolc között. Az első két játszmában a világelső dominált a rendkívül bátran teniszező orosz ellen, de 1 óra 51 perc után mégis 1-1 volt a szettek állása. Medvedev a 6-4-re elveszített első felvonás után a másodikban is korán breakhátrányba került, de a szett közepén kiegyenlített, a rövidítésben pedig bezsebelte a játszmát. A mérkőzés fordulópontja alighanem a harmadik szett elején volt, amikor az orosz fölényben teniszezett, és jó esélye volt, hogy korán meglépjen. Djokovic azonban nem tudott hibázni, 2-2 után nem ismert kegyelmet, és nagyszerű tenisszel 6-2-re nyerte a harmadik szettet. A negyedik – mint később kiderült, utolsó – játszmában már Djokovic kedve szerint alakult a mérkőzés, magabiztosan hozta a szettet, és tizedik alkalommal jutott Melbourne-ben a legjobb nyolc közé.

A hozzászólások le vannak zárva.