AusOpen 2019: Hibátlan tenisz a második elődöntőben is

2019. január 25.
by cort

Novak Djokovic nem tud hibázni Melbourne-ben. Hetedik elődöntőjében is bejutott a torna fináléjába, ahol eddig szintén százszázalékos.

A torna kezdete óta Novak Djokovic volt a torna esélyese, azonban Rafael Nadal eddigi, és különösen a Stefanos Tsitsipas elleni mutatott játéka sokakat meggyőzött, de a szerb ma csattanós választ adott mindenkinek.

A szerb játékához nehéz bármit is hozzáfűzni. Aki látta Nadal tegnapi, és a szerb mai játékát alighanem úgy érezte, hogy ez valami űrtenisz, és ilyen játékra senki sem képes. Djokovic szinte hiba nélkül teniszezte végig a Lucas Pouille elleni elődöntőt, saját adogatójátékaiban érinthetetlen volt, ha pedig a franciának nem jöttek az első szervái, a szerb már a returnből előnybe került. Szórta a nyerőket, pontosan és magabiztosan teniszezett. Ez a teljesítmény alighanem üzenet is volt Rafael Nadalnak. A két finalista szinte percre pontosan ugyanannyi időt töltött a pályán az eddigi hat mérkőzésén, Djokovic percre pontosan 12 órát, Nadal 12 óra és 11 percet teniszezett össze. A világelső szerb Shapovalov és Medvedev ellen bukott egy-egy szettet, Nadal játszmaveszteség nélkül jutott a döntőbe.

A két klasszis legutóbb a tavalyi wimbledoni elődöntőben találkozott, akkor a szerb két napig tartó, öt órás mérkőzésen győzött Nadal ellen. A két játékos egymás elleni mérlegét is Djokovic vezeti 27-25 arányban, így most is nagy összecsapásra lehet számítani.

N. Djokovic (szerb, 1.) – L. Pouille (francia, 28.) 6-0 6-2 6-2

Kép forrása: twitter.com/australianopen

A hozzászólások le vannak zárva.