Del Potro: “ha újrakezdhetném, akkor is a Federer-Nadal-Djokovic érában szeretnék játszani.”

Juan Martin Del Potro elmondása szerint örül annak, hogy abban az időszakban éli aktív pályafutásának éveit, amikor a fent említett nevek dominálják a férfi teniszt.

A Sanghajban szerzett térdsérülése ellenére Del Potro 2018-as szezonja pályafutása legeredményesebb időszaka volt. Acapulcoban és Indian Wells-ben is tornát nyert – utóbbi volt az első és mindmáig egyetlen 1000-es sikere – valamint a harmadik helyig küzdötte fel magát a világranglistán, ami karrierje legjobbjának számít.

“Harminc esztendős koromra első alkalommal sikerült eljutnom a top3-ba, de aztán megsérült a térdem.” – mondta a korábban több csuklóműtéten is átesett Del Potro. “Azelőtt sohasem sikerült beverekednem magam a Federer, Nadal, Djokovic és Murray alkotta négyes közé, de a rengeteg viszontagság után, amin keresztül mentem, végre sikerült. Ha újrakezdhetném, akkor is a Federer-Nadal-Djokovic érában szeretnék játszani. Miattuk jobb játékossá váltam.”

“Úgy érzem, hogy még pár évig aktív leszek. Hogy mi lesz öt éve múlva? Fogalmam sincs. Ami biztos, hogy közelebb tartózkodom majd a szülővárosomhoz.” – mondta a jövőjét feszegető kérdésekre az argentin.

Del Potro arra is kitért, hogy nem szerepel a tervei között az új formátumú Davis Kupán való szereplés, véleménye szerint itt az idő arra, hogy a fiatalabb játékosok vegyék át a stafétát.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.