Fucsovics Márton döntős Szófiában!

Fucsovics Márton nehéz, de sikeres csatán van túl. A magyar játékos a fináléba jutásért döntő szettben győzte le az olasz Matteo Berrettinit. 

Már csak egyetlen lépés választotta el Fucsovicsot, hogy pályafutása második ATP 250-es tornadöntőjére készülhessen. A cél elérésében az olasz Matteo Berrettini próbálta megakadályozni, aki többek között Karen Kachanovot és Fernando Verdascot is legyőzte az elődöntőig vezető úton.

Az első játszmában tulajdonképpen mind a két játékos vezetéshez juthatott volna, hiszen Berrettini folyamatos nyomás alatt tartotta Fucsovics adogatását, ám mégis neki kellett első ízben két játszmalabdát hárítani. A kihagyott szettlabdák sokba kerültek Marci számára, aki 5-5-nél saját adogatása mögött a hatodik break labdát már nem tudta hárítani, az olasz pedig magabiztosan lezárta a szettet. A második szettben Berrettini akár eldönthette volna a találkozót, azonban 4-4-nél nem tudott élni a lehetőséggel. Ugyanannyira, mint az első szettben, egy ilyen kisebb hiba, itt is sorsdöntőnek bizonyult. Fucsovics előbb meccsben tudott maradni, majd 6-5-nél szinte a semmiből elnyerte Berrettini adogatását, amivel kiegyenlített. Ez megadta Fucsovics számára a kellő lendületet, a döntő játszmában korai breakkel nyitott. A magyar játékos ebben a játszmában nagyon hatékony volt adogatóként ( 81 %-ban nyerte első szervák mögött a pontokat ), nem engedte vissza ellenfelét, 5-3-nál pedig kiszerválta a mérkőzést.

Fucsovics már a döntőre készülhet a bolgár fővárosban
Kép forrása: index.hu

Fucsovics Márton tehát továbbra is harcban pályafutása második ATP 250-es tornagyőzelméért. A fináléban Daniil Medvedev vagy Gael Monfils lesz az ellenfél.

Kiemelt kép forrása: sofiaopen.bg

A hozzászólások le vannak zárva.