Federert nem érdekli a világranglistás helyezése

Roger Federer a tavalyi Australian Open után világelsővé lépett elő, idén azonban a vártnál korábbi búcsúnak köszönhetően a hatodik helyre csúszott vissza a világranglistán.

A svájci jelenleg az idei Laver Cup-nak otthont adó Genfben tartózkodik, ahol az eseményt promotálja Björn Borg társaságában. Egy pénteki interjúban a szeptemberben zajló torna mellett a világranglistán történő visszaesése is szóba került.

“37 éves koromban a világranglista már nem annyira fontos számomra. Az foglalkoztat, hogy egészséges legyek, hogy tudjam, képes vagyok tornákat nyerni, hogy képes vagyok nyerni Djokovic és Nadal ellen. Ha úgy érezném, hogy  már nincs esélyem ellenük, az gond lenne.” – mondta Federer.

“Ha még ennél is lejjebb csúsznék a ranglistán, az sem jelentene gondot számomra. Amíg úgy érzem, hogy képes vagyok Grand Slam tornát nyerni, mint ahogyan azt két éve is tettem a világranglista 17. helyéről, addig minden rendben van. Inkább álljak a 17. helyen, mintsem a harmadikon úgy, hogy nem tudok Grand Slamet nyerni.”

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés lesz majd a hazájában rendezett Laver Cup-on játszani, Federer a következőt nyilatkozta: “Alig várom! Már Melbourne-ben is szóba került, hogy milyen izgatottak vagyunk Nadallal a gondolattól, hogy ismét egy csapatban küzdünk majd. Az ellenfél csapatának összeállítása még nem igazán ismert, de nagyon jó dolog, hogy Rafát a magaméban tudhatom. Ráadásul Svájcban, hazai környezetben játszom majd, fedett pályán. Szeretek fedett pályán játszani.”

Federer azt is hozzátette, hogy a májusi, ugyancsak Genfben zajló salak pályás ATP 250-es versenyen idén biztosan nem vesz részt, de lát esélyt arra, hogy 2020-ban számíthatnak majd a szereplésére a szurkolók.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.