Orvosa szerint Murray egy éven belül visszatérhet

2019. február 12.
by andF

Andy Murray csípőjét nemrég másodszor is megműtötték, ezúttal egy fém implantátumot ültettek a testébe, mely az életminősége javítását hivatott szolgálni.

A beavatkozást végrehajtó sebész, Jason Stockwell a Guardian-nek adott interjút Murray műtétjével és rehabilitációjával kapcsolatban.

“Remélem, hogy Andy visszatér a pályára. Ez akár egy éven belül meg is történhet – erős, rugalmas és fájdalommentes csípővel. Nem látom okát annak, hogy miért ne lehetne ismét versenyképes.” – mondta Stockwell. “Szerencsére ritka eset, hogy fiatal embereknél ilyen jellegű beavatkozást kell végrehajtani. De amikor megtörténik, akkor az esetek többségében sérülést szenvedett sportolókról van szó.”

A napokban a 2015-ös US Open győztes Flavia Pennetta is nyilatkozott Murray-vel kapcsolatban. A már visszavonult olasz teniszező úgy érzi, Murray hibát követett el azzal, ahogyan bejelentette a visszavonulását, semmi haszna nem származott belőle.

“Az egész egy dráma volt. Együttéreztem vele, hiszen nagyszerű ember és remek sportoló. Szomorú volt. De én nem hívtam volna össze egy torna előtti sajtótájékoztatót, ahol azt mondom: ‘Nem tudom, hogy képes leszek-e játszani’. Elkerültem volna ezt, hiszen innentől kezdve mindenki azt akarja majd, hogy egy olyan dologról beszélj, ami fájdalmas számodra.” – mondta Pennetta.

Kép forrása: newindianexpress.com / AP

A hozzászólások le vannak zárva.