Edzője számára is kérdés, hogy meddig tud még Wozniacki teniszezni

A korábbi világelsőnél, Caroline Wozniackinál tavaly reumatoid artritiszt diagnosztizáltak, emiatt komoly veszélybe került a pályafutása.

A reumatoid artritisz egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség, amely leginkább az ízületekre van hatással és a test különböző tájain jelentkező duzzanatokkal, merevséggel valamint fájdalommal jár.

Wozniacki tervei szerint pályára lépett volna hazája Lengyelország elleni Fed Kupa mérkőzésén, de egészségügyi okok miatt vissza kellett lépnie a szerepléstől. Emiatt veszélybe került a 2020-as Olimpiai Játékokon való részvétele is, ugyanis az ITF szabályai szerint a játékosoknak bizonyos számú Fed illetve Davis Kupa mérkőzést kell játszaniuk annak érdekében, hogy kivívják az Olimpián való játék jogát.

“Tisztában vagyunk a kockázattal, de fogalmunk sincs, hogy miként alakul majd az idei szezon.” – mondta Wozniacki apja és edzője, Piotr Wozniacki a lengyel sport.pl portálnak. “Nem tudjuk, meddig lesz még képes Caroline teniszezni. A tavaly felállított diagnózis új helyzetet teremtett. Jelenleg az a tényállás, hogy minden olyan napnak örülünk, amikor a lányom felkel és képesnek érzi magát az edzésre.”

A dán teniszező múlt hónapban Melbourne-ben azt nyilatkozta, fokozottan odafigyel arra, hogy milyen kezelést, masszázsterápiát kap, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy egészséges legyen és teniszezhessen.

Wozniacki a héten zajló Quatar Openen tért volna vissza a pályára, de vírusos megbetegedésre hivatkozva visszalépett a Muchova elleni első fordulós mérkőzéstől.

Kép forrása: sportskeeda.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.