Szlovák ellenféllel kezdett Fucsovics Rotterdamban

2019. február 13.
by SchGy

Az első számú magyar játékos a világranglistán eggyel mögötte tanyázó 29 éves szlovák Martin Klizan ellen lépett pályára.

Remek szófiai döntős eredményének köszönhetően Fucsovics Márton a 38.helyre ugrott fel a férfi egyes világranglistáján, ezen a héten Hollandiában a rotterdami 500-as tornán képviseli hazánkat, és rögtön egy szívós ellenféllel kellett ráhangolódnia az ottani körülményekre. A szlovák Martin Klizan egy nagyobb hullámvölgy után rátalált a helyes útra, és már Marci mögött a 39. a sorban. Eddig egyszer csaptak össze 2017-ben a Davis-kupán, akkor Marci szetthátrányból nyert 3-1 arányban.

Marci a mai összecsapáson tovább javította kettejük mérlegét, szettet sem engedett ellenfelének. Az első játszma a lehetős legszorosabban alakult, fogadóelőny nélkül jutottak el a tie breakig, amiben Fucsovics koncentrált jobban, és ötvenegy perc után 7-4-gyel abszolválta a játszmát.

A folytatásban Fucsovics került előnybe, 1-1 után breakelte Klizant, 3-1-es vezetésnél pedig már a dupla breakhez volt lehetősége. A szlovák nem adta könnyen magát, előbb fordítani tudott, majd pedig semmire vette el Fucsovics adogatását, amivel visszajött a mérkőzésbe. Fucsovics azonban ismét lebreakelte Klizant, és ezt az előnyt már nem adta ki a kezéből, remek megoldásainak is köszönhetően 1 óra 41 perc játék után, 7-6 6-4 arányban vette az első rotterdami akadályt.

A második körben a világranglista huszadik grúz Nikoloz Basilashvili lesz Marci ellenfele, aki a dél-koreai Chungot búcsúztatta. Egymás elleni meccseikből eddig Fucsovics jött ki jobban, két magyar siker mellett egy grúz győzelem született.

A kép forrása: livetennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.