Fucsovics Márton negyeddöntős Rotterdamban!

Az első számú magyar férfi teniszező megcsinálta, bejutott a legjobb nyolc közé a fedett pályás, ATP 500-as tornán a grúz Bailashvili legyőzésével!

Ugyan már Nikoloz Basilashvili (9.) és Fucsovics Márton is fajsúlyosabb terepen keresi a kenyerét 4-5 évvel ezelőtthöz képest, egy valami azonban nem változott: a magyar teniszező mérlege továbbra is pozitív az immáron világranglista 20. grúzzal szemben. Egymás elleni negyedik összecsapásuk a 2 millió euró összdíjazású rotterdami fedett pályás, ATP 500-as rangú torna nyolcaddöntőjében volt esedékes.

Marci remek szófiai szerepléssel (döntő) a háta mögött érkezett meg Hollandiába, s úgy tűnik, jó formája nem maradt a bolgár fővárosban. A szlovák Martin Klizan után ugyanis Basilashvilit is legyőzte. Az első szett még küzdelmes volt a nyíregyházi teniszező számára, hiszen break-előnyben teniszezhetett a meccs elején kaukázusi ellenfele, de mint kiderült később, ez volt az egyetlen kihasznált lehetősége az egész meccsen. Marci nem sokkal később kiegyenlített, majd rövidítésben magabiztosan magához ragadta az előnyt. A folytatásra pedig kinyílt az olló, hiszen csak egyetlen egy játékot veszített el a második játszmában.

A győzelem (7/6(1) 6/1) 81 percnyi tenisz után jött össze és zsinórban a harmadik évben is bejutott egy 500-as torna negyeddöntőjébe (2017: Bázel, 2018: Bécs). Fucsovics ellenfele nem akárki lesz a folytatásban, ugyanis az 1. kiemelt Kei Nishikorival fog játszani. A japán top 10-es a lett Ernests Gulbist ejtette ki. Rajtuk kívül a nyolc között tudhatja magát még Gael Monfils, aki majd Stefanos Tsitsipas kiejtőjével, a bosnyák Damir Dzumhurral találkozik. Stan Wawrinka és Dennis Shapovalov (10.) már szerdán továbbjutott, ám kialakult egy másik érdekes párosítás is. Fucsovics szófiai legyőzője, Daniil Medvedev (5.) majd Jo-Wilfired Tsongával mérkőzik meg az elődöntőért.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/abnamrowtt

A hozzászólások le vannak zárva.