Osaka szakított az edzőjével

2019. február 14.
by andF

Naomi Osaka a twitteren közölte a szurkolóival, hogy a jövőben nem folytatják a közös munkát edzőjével, Sascha Bajinnal.

A 21 esztendős újdonsült világelső a tőle megszokott szűkszavúsággal és visszafogottsággal jelentette be, hogy a továbbiakban már nem Sascha Bajin az edzője.

“Hello mindenki, a továbbiakban már nem dolgozom együtt Saschával. Köszönettel tartozom a munkájáért és sok sikert kívánok neki a jövőben!” – írta Osaka.

Bajin 2017-ben lett Osaka edzője, és a közös munka hamar meghozta a gyümölcsét. 2018-ban a japán megnyerte élete első WTA tornáját Indian Wells-ben, majd a US Openen, és idén az Australian Openen is győzni tudott – utóbbi egyben azt is jelentette, hogy átveszi a vezetést a világranglistán.

A tavalyi remek szereplésnek köszönhetően a holtszezonban Bajint választották az év WTA edzőjének. A német korábban Serena Williams első számú ütőpartnereként tevékenykedett, de Wozniackival, Azarenkával és Stephens-el is dolgozott már hasonló feladatkört ellátva.

Osaka legközelebb a jövő héten lép pályára Dubai-ban. Arról egyelőre nincs információ, hogy a jövőben ki segíti majd a munkáját.

Kép forrása: japantimes.co.jp / AP

A hozzászólások le vannak zárva.