Nem sikerült a bravúr, Nishikori jelentette a végállomást Fucsovicsnak

Kei Nishikori már nagy falatnak bizonyult! A japán játékos két szettben győzte le Marcit. 

Remek formában és egy káprázatos győzelemmel érkezve játszhatott Fucsovics Márton ismét negyeddöntőt egy ATP 500-as tornán, ezúttal Rotterdamban. Az ellenfél a japán Kei Nishikori volt, akivel még sosem találkozott.

A mérkőzést egy fokkal Nishikori kezdte jobban és vetélytársa pillanatnyi rövidzárlatának köszönhetően break előnybe került, amit villámgyorsasággal vissza is adott. Úgy tűnt az első játszma valamennyire szoros lehet, azonban Fucsovics 4-3-nál egy igen könnyűnek induló játékot vesztett el 40-0-ről, majd Nishikori köszönte szépen ezt az ajándékot, szettelőnyre váltotta második fórját. Sokat számított a magyarnak, hogy a második szettben Nishikori nem került rögtön lépéselőnybe. Fucsovics ezek után még Nishikori adogatását is elvette, mégis ez volt az utolsó játék, amit a mérkőzésen magáénak tudhatott. A 2014-es US Open döntős 0-2-től más fokozatra kapcsolt és rettentően kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva 6/3 6/2-vel továbbjutott az elődöntőbe. A japán a legjobb 4 között a Denis Shapovalovot búcsúztató Stan Wawrinkával csap össze.

Egy újabb ATP 500-as negyeddöntő, de Nishikori jutott tovább
Kép forrása: jochapress.hu

A mai napon a délután folyamán megrendezésre került a másik két negyeddöntő is. Gael Monfils könnyed győzelmet aratott a Stefanos Tsitsipast kiejtő Damir Dzumhurt. Daniil Medvedev pedig tovább robog szófiai tornagyőzelme óta is, ezt most Jo-Wilfried Tsonga bánta.

A negyeddöntők eredményei: 

Kei Nishikori ( 1)-Fucsovics Márton 6/3 6/2

Stan Wawrinka-Denis Shapovalov ( 10 ) 6/4 7/6 ( 4 )

Gael Monfils-Damir Dzumhur 6/1 6/2

Daniil Medvedev ( 5 )-Jo-Wilfried Tsonga 6/4 6/2

Kiemelt kép forrása: youtube.com

A hozzászólások le vannak zárva.