Monfils nyerte a rotterdami döntőt

Gael Monfils küzdelmes mérkőzésen múlta felül Stan Wawrinkát a Rotterdamban zajló ATP 500-as verseny döntőjében.

Gael Monfils és Stan Wawrinka személyében két nem kiemelt játékos feszült egymásnak az ABN AMRO World Tennis Tournament döntőjében. Ilyenre legutóbb 2008-ban volt példa, amikor Michael Llodra nyerte a finálét Robin Soderling ellen.

Az első játszmában Monfils koncentrált jobban, ellenfele képtelen volt rést találni a játékán. A francia már a harmadik játékban breakelőnybe került, és a továbbiakban is csak neki volt lehetősége az ellenfél adogatójátékának elnyerésére. Wawrinka ezt követően három breaklabdát még hárítani tudott, de a negyediknél a hálóban landolt a fonák röptéje – ez egyben azt is jelentette, hogy 36 percnyi játék után Monfilsé lett az első szett.

A másodikban nagyot fordult a kocka: Wawrinka rögtön az első játékban komoly nyomást helyezett ellenfelére, és végül az ötödik próbálkozásból sikerült breakelnie Monfilst. A svájcinak nagy lendületet adott a korai break, 4-0-ra is elhúzott, és összességében egy játékot veszítve 6-1-el egalizálta az állást.

A döntő szettben Monfils új erőre kapott, a harmadik játékban breakelni tudta Wawrinkát. 4-2-es vezetésnél a svájci rendkívüli nyomás alá helyezte őt, de Monfils remekül védekezett, és ez gyümölcsözőnek bizonyult – dupla breakelőnybe került, majd bár nehezen, de kiszerválta a mérkőzést.

Gael Monfils 13 hónap elteltével nyert ismét tornát, mostani győzelme 500 ranglistapontot és 405 030 eurót ért. Wawrinka legutóbb 2017. májusában, Genfben tudott győzni – néhány hónappal azelőtt, hogy meg kellett műteni a térdét. Rotterdami döntője 300 pontot és 203 420 eurót hozott neki a konyhára.

ATP 500, Rotterdam, döntő:

Gael Monfils – Stan Wawrinka – 6-3, 1-6, 6-2

Kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.