Egy kiemelt és egy nem kiemelt játssza a Marseille-i döntőt

Bár, még az elődöntőknél járunk, de az események alakulása miatt már mérget vehetünk erre a kijelentésre.

A felső ágon a papírforma érvényesült, az alsón pedig egyik meglepetés történt a másik után a Marseille-i Open 13 fedett pályás tenisztornán. Az ATP 250-es kategóriájú esemény legrangosabb versenyzője a görögök fiatal tehetsége, Stefanos Tsitsipas (1.). Az Australian Open elődöntőse, s egyben Roger Federer legyőzője első kiemelthez méltóan menetelt eddig a Francia Riviérán. Erő-nyerőként két mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy bejusson a legjobb 4 közé, ennek pedig eleget is tett két kelet-európai teniszező, Hubert Hurkacz (lengyel) és Sergiy Stakhovsky (ukrán) legyőzésével. Magabiztosságát az csak tovább tetézi, hogy egyik meccsen sem veszített szettet.

Ugo Humbert
Kép forrása: fr.sports.yahoo.com

Hasonlóan meggyőző teljesítményt nyújtott a hét során a hellén teniszező következő ellenfele, a belga David Goffin (3.) is. Az ATP Finals korábbi döntőse sem bukott el játszmát, pedig mindkét alkalommal egy nagyon trükkös s ráadásul hazai közönség előtt játszó ellenfelet kapott. Azonban sem Benoit Paire, sem Gilles Simon (6.) nem okozott neki akadályt. Tsitsipas és Goffin ötödik alkalommal fog összecsapni, jelenlegi mérlegük pedig 2-2.

Az alsó ágon már minden teljesen kaotikus. Egyetlen egy kiemelt sem tudott innen eljutni meg a negyeddöntőig sem. Ebben zavaros közegben pedig a kazah Mikhail Kukushkin és egy talán ismeretlen hazai teniszező, a 20 esztendős Hugo Umbert jutott be a legjobb 4 közé. Utóbbi  Borna Coricot (2.), előbbi pedig Dennis Shapovalovot (4.) ejtette ki korábban. Ugyan Umbert neve tényleg nem cseng ismerősen az egyszerű teniszrajongó számára, de a szabad-kártyás francia kora ellenére már a világranglista 75. helyén áll (jelenleg), erre a tornára pedig egy Cherbourg-i Challenger torna megnyerésével melegített be. Azok után, hogy Simon és Jo-Wilfired Tsonga is ott volt a jól ismert franciák közül a mezőnyben, most még is ez az ismeretlen srác mentheti meg a szervezők becsületét.

A kiemelt kép forrása: straitstimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.