Albot három meccslabdát hárítva lett Delray Beach bajnoka

2019. február 25.
by andF

Radu Albot szetthátrányból fordítva győzte le Daniel Evanst a delray beach-i ATP 250-es torna döntőjében, ezzel ő lett az első moldáv teniszező, aki ATP tornagyőzelemmel büszkélkedhet.

A múlt héten emeltük ki, hogy bár még csak a hetedik hét ért véget 2019-ben, máris négy új tornagyőztese van a tournak. A nyolcadik hét erre is rátett egy lapáttal (vagy inkább kettővel), hiszen Delray Beach-en Albot, Rióban pedig Djere is pályafutása első sikerét ünnepelte.

A 29 esztendős Albot korábban soha nem jutott még tornadöntőbe, az előző két elődöntője során mindössze 4-4 megnyert gémig jutott. Delray Beach azonban meghozta az áttörést, az amerikai McDonaldnak az első játszma elvesztése után adott egy biciklit az elődöntőben (3-6, 6-0, 6-0).

Albot jól kezdte a döntőt, ám korai breakelőnyét nem sikerült megtartania, sőt, a selejtezőből főtáblára jutó Evans másodszor is breakelni tudott és 6-3 arányban behúzta az első játszmát. A második szettben is a moldáv került előnybe, ezúttal azonban nem volt válasza Evans-nek – Albot harmadik játszmalabdáját kihasználva egyenlített.

A döntő játszmában is Albot nevéhez fűződött a korai breakelőny, az ezt követő 56 perces esőszünet miatt viszont oda lett a lendülete. Miután visszatértek a pályára, Evans visszavette az elveszített adogatójátékát, a mérkőzés sorsáról pedig a tie-break döntött. A rövidítésben Evans három mérkőzéslabdát hagyott kihasználatlanul, majd 8-7-es állásnál a moldávon volt a sor, aki nem hibázott – 3-6, 6-3, 7-6 (7) arányban megnyerte pályafutása első döntőjét.

Győzelmének köszönhetően Albot 250 ranglistapontot szerzett, és 30 helyet javítva az 52. helyre lépett elő a világranglistán.

ATP 250, Delray Beach, döntő:

Radu Albot – Daniel Evans – 3-6, 6-3, 7-6(7)

Kép forrása: beinsports.com

A hozzászólások le vannak zárva.