Tsitsipas diadalmaskodott Marseilleben!

Stefanos Tsitsipas nyerte a Marseille-ei ATP 250-es versenyt. A görög játékos a finléban a torna meglepetésemberének számító Mikhail Kukushkint győzte le. 

Kilábalóban a kisebb hullámvölgyből? Stefanos Tsitsipasnak az Australian Open óta elmaradtak az eredmények, Marseilleben viszont ellenállhatatlanul menetelt a tornagyőzelem felé. Mikhail Kukushkinnak ezen a héten rendre meg kellett küzdenie a Next Gen korosztállyal, de jól állta a sarat, hiszen Shapovalov, Rublev és Humbert is gratulálhatott neki. A két finalistának ez volt a második összecsapása egymás ellen, az eddigi egyetlen alkalommal Tsitsipas tavaly Dubaiban nyerni tudott.

Az első játszmában szinte borítékolható volt, hogy egyszer csak Tsitsipas breakel. A görög adogatásai mögött kikezdhetetlen volt. A találkozó korai szakaszában ugyan csak 1 break labdáig jutott el, mégis érezhetően ő játszott veszélyesebben fogadóként. Kukushkin szeretett volna eljutni a rövidítésig, azonban a lehető legrosszabb pillanatban hibázott break labdánál, így Tsitsipasé lett az első szett. A görög hiába volt egy jó darabig érinthetetlen, a kazah egy apró esélyt kihasznált a második szettben 2-2-nél és egy bravúros futtában ütött tenyeressel először vette el ellenfele szerváját. Meg volt az esélye bőven arra Kukushkinnak, hogy kiharcolja a döntő szettet, azonban ezen a mérkőzésen a kulcsfontosságú pontokat rendre Tsitsipas nyerte. 4-2-es hátrányban 2 break labda hárításával maradt szettben, majd 4-5-nél egy káprázatos védekezés után jött vissza. A második játszmát végül a rövidítés döntötte el, ahol 5-5 után a görög agresszív tenyereseinek köszönhetően két szettben megnyerte a döntőt.

Tsitsipas megállíthatatlan volt Marseilleben
Kép forrása: msn.com

Stefanos Tsitsipas megérdemelten lett a Marseille bajnoka, hiszen öt meccsét szettveszteség nélkül nyerte meg. A görög pályafutása második tornagyőzelmét szerezte meg a tavalyi Stockholm-i diadal után!

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.