Del Potro visszalépett, nem lesz címvédés Indian Wells-ben

Az argentin tavaly egy drámai mérkőzésen verte Federert a döntőben, és megszerezte pályafutása első ATP 1000-es tornagyőzelmét.

Jövő szerdán kezdődik a szezon első 1000-es versenye Indian Wells-ben. A torna címvédője, Juan Martin Del Potro bejelentette, hogy sajnálatos módon az egészségi állapota nem engedi, hogy idén is részt vegyen a küzdelmekben.

“Őszinte sajnálatomra nem tudom majd megkísérelni a címvédést a BNP Paribas Openen” – mondta Del Potro. “Ez az egyik kedvenc tornám és csodálatos emlékeim vannak a tavalyi versenyről, de az orvosaim azt tanácsolták, hogy pihenjek. Remélem hamarosan visszatérhetek a pályára.”

Del Potro tavaly októberben sérült meg, a Shanghai Masters-en egy szerencsétlen esés következtében törés keletkezett a térdkalácsában. Az argentin úgy érezte, készen áll a visszatérésre a múlt heti, Delray Beach-en rendezett ATP 250-es vsersenyen, ahol két mérkőzést nyert és a negyeddöntőig jutott. A torna során végig kötés volt a térdén, és saját elmondása szerint fájdalmai voltak játék közben.

“Teljes mértékben átérzem, hogy milyen nehéz kezelni egy sérülést, és hogy a visszatérés nem mindig halad a tervek szerint. A legjobbakat kívánjuk neki, és reméljük, jövőre ismét találkozunk majd.” – nyilatkozta a torna igazgatója, Tommy Haas.

Del Potro az aktuálisan zajló acapulcói tornát is kihagyta (ahol tavaly szintén nyerni tudott), így a jelenlegi 5085 ranglista pontjából 1500-at bizonyosan elveszít.

A címvédő helyére a tavaly Djokovicsot legyőző Taro Daniel kerül majd a BNP Paribas Open főtábláján.

Kép forrása: philstar.com/ AP

A hozzászólások le vannak zárva.