Az új rang neve: Százados!

Dubai-ban érte el az álomhatárt Roger Federer a tornagyőzelmek számában. A döntőben Stefanos Tsitsipas-szal játszott egy szórakoztató meccset.

Roger Federer nyolcadjára lett bajnok Dubai-ban, az itt megszerzett tornagyőzelmei pedig teljes ATP-kollekciójának a 8 százalékát teszi ki. Mindez azt jelenti, hogy most már 100 sikernél jár, ezt a határt pedig már jó régóta ostromolta. A szombat délutáni döntőben azonban révbe ért és a 20. Grand Slam-győzelem és a matuzsálemi világelsőség után egy újabb jelentős mérföldkövet ért el.

Mindezt pedig tőle megszokott módon tette meg. Meccsről meccsre javult a teljesítménye: míg Philipp Kohlschreiber és Fernando Verdasco ellen még háromszettes mérkőzésekbe bonyolódott bele, a negyeddöntőtől (amit, mint tudjuk Fucsovics Márton ellen játszott) 2-0-s győzelmekkel menetelt előre. Különösen látványos volt ahogyan utolsó két meccsét két top 20-as ellen aratott győzelmet. Borna Coric (6.) az elődöntőben, Stefanos Tsitsipas (5.) pedig a döntőben egy-egy mumust jelenthetett Federer számára a közelmúltban, de ezen a héten mindkettőn revánst vett.

Tsitsipas az Australian Open-nyolcaddöntő után nem tudta újra legyőzni Federert.
Kép forrása: newsindianexpress.com

A görög tehetség is hasonló utat járt be a héten, hiszen úgy tűnt az első körökben, hogy azt a jó formát, amivel megnyerte Marseille-i tornát, otthagyta a Francia Riviérán. Tsitsipas is azonban remek versenyszellemét megcsillogtatta átverekedte magát ellenfelein és két hét alatt két tornadöntőbe jutott be, e meccs különleges tétjéhez pedig felnőtt a teljesítménye. A hellén és Federer is bátran beleállt az agresszív játékba, nem spóroltak az erejükkel, bátran támadták a hálót, emiatt pedig az elütés-nyerőből sem akadt kevés a mérkőzés folyamán.

Ám ahogyan Federer szokta, kicsit rutintalanabb vetélytárs ellen, a fontosabb pontokat ő nyerte meg jobb arányban. Az első szettben a legelején, a másodikban a legvégén tudott breakelni, s bár két 6/4-es játszmát láthatott a közönség, 70 perc után már a Grand Slam-rekorder centenáriumi diadalát ünnepelhette.

A svájci örög-ifjú lett ezzel a második férfi teniszező a sportág történelmében, aki elérte a 100-as álomhatárt a tornagyőzelmek számában. Az abszolút rekorder, Jimmy Connors már csak 9 sikerre van tőle.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/VisionredTez

A hozzászólások le vannak zárva.