Kyrgios feltette a pontot az i-re Acapulcóban

2019. március 3.
by andF

Nick Kyrgios két játszmában, 6-3, 6-4-re nyert a második kiemelt Alexander Zverev ellen az acapulcói ATP 500-as torna döntőjében.

Rendkívül sikeres, ámde fordulatokban gazdag héten van túl Nick Kyrgios: sérülések, ételmérgezés, izomgörcs és nem utolsó sorban erős ellenfelek állítottak akadályt a tornagyőzelem felé vezető úton – sikertelenül. Három top10-es játékost is le tudott győzni, melyek közül kettő – Nadal és Zverev – a legszűkebb elitbe tartozik.

A második fordulós, Nadal ellen aratott nem mindennapi győzelmét követően sem Wawrinka, sem pedig Isner nem volt képes megállítani Kyrgiost. A döntőben Alexander Zverev volt az ellenfele, akit az előbb felsorolt játékosoknál simábban, két játszmában sikerült felülmúlnia. Kyrgios a mérkőzésen 26 nyerőt ütött, melyek mellé 19 ki nem kényszerített hiba párosult. A mérkőzés egészét tekintve szinte sebezhetetlen volt a saját adogatójátékaiban, 13 ászt ütött és 77%-ban nyert pontot akkor, amikor bejöttek az első szervái.

“Csodálatos érzés. Nem számítottam sok jóra a találkozó előtt. Tudtam, hogy én vagyok az esélytelenebb, hogy remek teniszezővel állok majd szemben.” – nyilatkozta a döntő után Kyrgios. “Zverev fantasztikus játékos, akinek nem nagyon vannak gyenge pontjai, szóval tisztában voltam vele, hogy a legjobbamat kell nyújtanom. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel.”

Az ausztrál a közelmúltbeli eredményeinek köszönhetően egészen a 72. helyre csúszott vissza a világranglistán, a tornagyőzelemmel járó 500 ranglistapont azonban a top30 közelébe repíti majd.

Zverev sem távozik üres kézzel Acapulcóból, ugyanis párosban a testvére, Mischa oldalán megnyerték a tornát.

ATP 500, Acapulco, férfi egyes, döntő:

Nick Kyrgios – Alexander Zverev (2) – 6-3, 6-4

ATP 500, Acapulco, férfi páros, döntő:

A. Zverev / M. Zverev – A. Krajicek / A. Sitak – 2-6, 7-6(4), 10-5

Kép forrása: straitstimes.com / Reuters

A hozzászólások le vannak zárva.