Sam Groth sejti, hogy miért nem kedveli Nadal Kyrgios-t

A korábbi profi teniszező, Sam Groth érdekes elmélettel állt elő azzal kapcsolatban, hogy miért táplál ellenszenvet Rafael Nadal Nick Kyrgios iránt.

Kyrgios múlt héten három meccslabdát hárítva győzte le Nadalt Acapulcóban a legjobb 16 között, majd végül a tornagyőzelmet is bezsebelte. A találkozón a fiatal ausztrál hozta a formáját: volt vitája a székbíróval, hergelte a közönséget és egy pimasz, alulról elütött szervával is magára vonta a figyelmet. Az események mellett Nadal sem ment el szó nélkül, és a meccs után kifejtette a gondolatait.

“Grand Slam tornákat nyerhetett volna és a ranglista legelőkelőbb helyeiért küzdhetne. Okkal tart ott, ahol. Nem tiszteli a közönséget, az ellenfelét, de még önmagát sem.” – mondta a spanyol.

Kyrgios azzal védte meg magát, hogy ő így játszik, ilyen a stílusa, mint ahogyan Nadal játékára meg jellemző, hogy sokat vár két labdamenet között.

Kyrgios honfitársa, Sam Groth is megszólalt az ügy kapcsán, véleménye szerint nagyon egyszerű oka van annak, hogy Nadal így nyilatkozott ellenfeléről.

“Úgy hiszem, Rafa nem igazán kedveli Nicket.” – nyilatkozta Groth az RSN radio-nak. “Nick úgy robbant be a köztudatba, hogy legyőzte Nadalt Wimbledonban, szerintem innen ered az ellenérzése iránta. 3-3-ra állnak egymás ellen, nem hiszem, hogy sok olyan teniszező van, aki ellen Nadal 50%-os mutatóval rendelkezik. Hogy őszinte legyek, szerintem pusztán ez a tény zavarja.”

Groth okfejtése finoman szólva is érdekes, főleg annak fényében, hogy Kyrgios rendre olyan dolgokat művel a pályán, amely sokak szerint méltatlan a sportághoz.

Kép forrása: tennistonic.com

A hozzászólások le vannak zárva.