Kemény lett Fucsovics Márton Indian Wells-i sorsolása

Hiába lehet először kiemelt egy Mastersen a magyar teniszező, kellemetlen sorsolást kapott Kaliforniában.

Ezen a héten fogja kezdetét venni a 2019-es év első Masters-tornája, szokás szerint a kaliforniai Indian Wellsben kemény pályán. Az elmúlt időszak eredményeinek hála Fucsovics Márton annyit lépdelt előre a világranglistán, hogy a BNP Paribas Open 31. kiemeltjének mondhatja magát a nyíregyházi teniszező. Mindez azt jelenti, hogy a tavaly itt megszerzett pontjait játék nélkül védheti meg, hiszen erő-nyerőként minden kiemelt résztvevő a második fordulótól kapcsolódik be az eseményekbe.

A rajt azonban nem ígérkezik valami kellemesnek, hiszen nagy valószínűséggel Stan Wawrinka várhat majd rá a legjobb 64 között. Félnivalója persze nem lesz Marcinak, hiszen tavaly Genfben legyőzte, majd Torontóban és Cincinnatiben is egyenrangú ellenfelének bizonyult a 2017-es döntősnek, ő azonban tavalyi önmagához képest jobb formában van. Persze, ha az a valaki, akinek nevére egyelőre még nem derült fény (szabad-kártyás vagy selejtezős), meglepi a háromszoros Grand Slam-bajnokot, akkor nincs miről beszélni.

Vagyis de! Mert a folytatásban maga Roger Federer (4.) következhet, tehát az idei Dubai-i negyeddöntő vagy a két évvel ezelőtti itteni döntő ismétlődhet meg viszonylag hamar. A friss 100-szoros tornagyőztes svájci teniszező a Peter Gojowczyk – Andreas Seppi mérkőzés győztese ellen kezd, akit tehát honfitársa, vagy Fucsovics Márton követhet.

A kiemelt kép forrása: dubaidutyfreetennischampionships.com

A hozzászólások le vannak zárva.