Federer: “Nincs olyan, hogy tökéletes játékos”

A századik tornagyőzelmét követően Federer nem ünnepelt sokáig, Indian Wells-ben arra törekszik, hogy pályafutása hatodik serlegét is elhódítsa a tornán.

Bárhol is játszik Federer, mindig óriási felhajtás övezi a jelenlétét. Ez alól a BNP Paribas Open sem kivétel. Az edzéseken és a létesítményen belüli sétái alkalmával is körbeveszik a szurkolói, hogy tolmácsolják a jókívánságaikat, vagy autogramot kérjenek tőle. Az újdonsült százszoros tornagyőztest celebként rajongják körül, de ő nem így tekint magára.

“A legjobb sportolókat a szurkolóik hajlamosak szuperhősi magasságokba emelni, de ha megismered őket, rájössz, hogy ők is csak egyszerű emberek. Mindössze annyi történik, hogy az illető remekül teljesít a saját sportágában.” – mondta Federer. “Nincs olyan, hogy tökéletes játékos. Mindenkinek megvannak a hibái, mint ahogyan nekem is. Ha viszont népszerűbbé tudom tenni a sportágat, örömet szerzek a szurkolóknak és esetleg miattam élvezetesebbé válik számukra a játék, az remek dolog.”

Federer 18. alkalommal szerepel majd a torna főtábláján, idén negyedik kiemeltként száll harcba a trófeáért. A 2016-os térdműtétjét leszámítva pályafutása során végig elkerülték a komolyabb sérülések. A tudatos tervezés óriási szerepet játszik abban, hogy ilyen hosszúra nyúlhatott a karrierje, a háttérben zajló dolgokat pedig legalább olyan fontosnak tartja, mint az edzőpályán való gyakorlást.

“Minden sportoló számára az a legfontosabb, hogy ismerje a saját testét és tudja, hogy mi az a fájdalom, a sérülésből fakadó fájdalom, mi vezethet sérüléshez. Azt is fel kell ismerni, hogy mikor van itt az ideje elengedni a gázpedált és pihenni egy kicsit.” – tette hozzá Federer. “Fontos, hogy eleget aludj, megfelelő minőségű ételt egyél, jól oszd be az idődet – ezek mind sokat segítenek. Vedd körül magad okos emberekkel, akik képzettek a saját szakterületükön, és légy nyitott a tanácsaikra. Persze sokat számít a genetika, és egy kis szerencse sem árt.”

via atptour

Kép forrása: sportsnet.ca / AP

A hozzászólások le vannak zárva.