Búcsúzott a friss top tízes

A felső ágon már kialakult a legjobb tizenhat mezőnye Indian Wells-ben.

Az előző hetekben már megcsillogtatta tehetségét, ma pedig karrierje első top tízes sikerét is bezsebelte a kanadai Felix Auger-Aliassime. A fiatal játékos a friss top tízes, marseille-i bajnok Stefanos Tsitsipas-szal találkozott, és 6-4 6-2-es győzelemmel jutott a legjobb 32 közé. A két játékos juniorként is több alkalommal összecsapott egymással, a görög akkor sem bírt a két évvel fiatalabb kanadaival. A mérkőzést a breaklehetőségek kihasználása döntötte el, Tsitsipas hét breaklabdáját sem tudta pontra váltani, a kanadai ezzel szemben mindhárom lehetőségét kihasználta. Auger-Aliassime a következő körben a japán Nishiokával találkozik, Tsitsipas pedig minden bizonnyal már Miami felé vette az irányt.

Mindössze egy órát töltött a pályán a harmadik helyen kiemelt Alexander Zverev. A német játékos a világranglista 50. Martin Klizan ellen lépett pályára, és 6-3 2-0-ás Zverev vezetésnél a szlovák sérülés miatt feladta a mérkőzést.

Két játszmában jutott a legjobb 32 közé a hetedik helyen kiemelt Dominic Thiem. A tavalyi Roland Garros-finalista játékos két szoros szettben győzött az ausztrál Jordan Thompson ellen. Az osztrák játékosra ráfér egy jo eredmény, az idei évben a Buenos Aires-i elődöntője mellett semmilyen eredményt nem tud felmutatni, és a játéka (különösen salakon) is elmaradt az előző években látottaktól. Thiem a következő fordulóban a 27. helyen kiemelt Gilles Simonnal találkozik.

Kép forrása: twitter.com/livetennis