INDIAN WELLS, napi kibeszélő, 03.14.

2019. március 14.
by cort

Folytatjuk a héten útjára indított szolgáltatásunkat, a napi kibeszélőt. Aki még nem tudná, mostantól a nagyobb tornákon mindig, de igény szerint a köztes időszakokban is ezen a módon biztosítunk Számotokra megfelelő felületet a szurkoláshoz, információcseréhez. Természetesen a tematikus blogbejegyzések alatt is ugyanúgy lesz lehetőség a véleményetek kifejtésére, illetve az esetleges parázs viták lefolytatására.

Az éjszaka során kialakult a legjobb nyolc mezőnye az év első Masters tornáján. Ezúttal a férfiak versenyében elmaradtak az igazi meglepetések, egyedül Shapovalov búcsúján ráncolhatják néhányan a homlokukat, de ismerve a kanadai kiegyensúlyozatlanságát, azért annyira nem lepődtünk meg…

Az alsó ágon Rafael Nadal nyitotta a napot, aki bár első alkalommal vesztette el az adogatását a tornán, összességében két sima játszmában verte a betegséggel küszködő szerb Krajinovicot. A spanyol következő ellenfele az Isnert búcsúztató Khachanov lesz, vagyis összejött a tavalyi USO egyik legemlékezetesebb mérkőzésének visszavágója. Mindössze öt játékot vesztett és simán jutott a legjobb nyolc közé az ötszörös bajnok Roger Federer. A svájci helyenként legjobb formáját idézte, 1 óra 4 perc alatt győzte le a tudása alatt játszó Edmundot. Ez azt is jelenti, hogy mindössze két meccsre vagyunk a 39. Federer – Nadal összecsapástól. A svájci ellenfele a következő körben a Shapovalovot búcsúztató Hubert Hurkacz lesz.

A felső ágon nem lehet oka panaszra a világranglista 130. Miomir Kecmanovicnak, aki lucky loserként már negyeddöntős. Ehhez mindössze egy játszmát kellett nyernie, Nishioka ugyanis hátsérülés miatt feladta kettejük összecsapását. Ellenfele a legjobb nyolc között a Struffot könnyedén búcsúztató, 2016-os finalista, Milos Raonic lesz. A világelsőt búcsúztató Kohlschreiber mindössze két játékra volt jó az idén remeklő Gael Monfils ellen. A francia ellenfele a Karlovicot két játszmában legyőző Dominc Thiem lesz. A negyeddöntő slágermeccse lehet Monfils és Thiem összecsapása, bár az egymás elleni nem sok jóval kecsegtet a francia számára: eddigi négy találkozójuk mindegyikét az osztrák nyerte.

A hölgyek versenyében Svitolina és Andreescu már elődöntős. A legjobb nyolc között utóbbi időben remeklő Belinda Bencic Karolina Pliskovával meccsel. A felső ág másik meccsén Venus Williams Kerberrel találkozik.

Az esti program a Bencic – Pliskova összecsapással kezdődik, melyet a Raonic – Kecmanovic meccs követ. Az éjszaka során Williams – Kerber, majd pedig Monfils – Thiem derbit rendeznek. Ez azt is jelenti, hogy Federer és Nadal nem lépnek pályára, rápihenhetnek a negyeddöntőjükre.

Jó szurkolást és kommentelést kívánunk a meccsekhez!

Kép forrása: nobu-style.com