Pert indított Osaka ellen a korábbi edzője

2019. március 20.
by andF

Több millió dollárt követel a világelső Naomi Osakától a gyerekkori edzője és mentora, Christophe Jean.

Osaka nemrég szakított az őt sikerekre vezető edzőjével, Sascha Bajinnal, most pedig egy másik szakemberrel is gondja akadt. Christophe Jean, aki Naomi Osaka és testvére, Mari edzője volt a lányok tinédzser éveiben, úgy véli, hogy több millió dollárral tartozik neki volt tanítványa.

Osaka édesapja, Leonard Francois – akit barátai csak Maxként ismernek – anno úgy döntött, hogy New Yorkból Dél-Flordiába költöznek, mivel ott sokkal jobb körülmények között tudnának fejlődni a lányai. A család szerény anyagi háttérrel rendelkezett, ezért Jean állítása szerint az édesapa 2011-ben olyan szerződést kötött vele, mely szerint a lányok bevételeinek 20%-a őt illeti – határozatlan ideig.

Az értesülések szerint Jean februárban jogi útra terelte a dolgot, és legalább 2.8 millió ausztrál dollárt követel Osakától. “Nem akartam ezt tenni, de mikor legutóbb beszéltem Max-al, ő azt mondta, forduljak ügyvédhez. Szóval ügyvédhez fordultam.” – idézi Jeant a Sun Sentinel.

A világelső egyelőre nem beszélt az ügyről a nyilvánosság előtt, ugyanakkor kapcsolatba lépett a prominens new yorki ügyvéddel, Alex Spiro-val, hogy képviselje őt a bíróság előtt. Spiro korábban több ismert sportolóval is együttműködött, mint például az NBA-ból ismert Thabo Sefolosha és Matt Barnes, de a korábbi NFL játékos, Aaron Hernandez gyilkossági ügyében is segédkezett.

“Nem meglepő, hogy Naomi szárnyalásával és nemzetközi ikonná válásával egyesek hamis követelésekkel állnak elő, de ez az őrült ‘szerződés’, amelyet Naomi sosem írt alá, és amely  szerint tizennégy éves korában egy életre elkötelezte magát, teljesen abszurd.” – tudatta Spiro egy közleményben.

Osaka jelenleg Serena Williams korábbi ütőpartnerével, Jermaine Jenkins-el készül a versenyekre. A világelső legközelebb Miami-ban lép majd pályára, első ellenfele egy selejtezőből felkerülő játékos lesz.

Kép forrása: essentiallysports.com