Halep új edzővel készül a Miami Openre

2019. március 22.
by andF

Simona Halep szerdán jelentette be, hogy a jövőben honfitársa és korábbi edzője, Daniel Dobre segíti majd a munkáját

A román teniszező és edzője, Darren Cahill útjai a tavalyi szezon végén váltak el, a szakember családi okokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem folytatják a közös munkát. Halep egy ideig edző nélkül teniszezett, amit egy nagyon rövid távú együttműködés követett Thierry Van Cleemputtal.

“Kipróbáltuk, majd egy hét után abba is hagytuk. Azért döntöttünk így, mert nem illettünk össze. Ő egy remek, kedves ember, de a pályán nem volt meg köztünk a kémia.” – mondta Halep februárban a WTA Insiderben.

Halep úgy döntött, hogy Daniel Dobre személyében egy ismerős arcot bíz meg az edzői munkával, akivel 2015-ben, Cahill előtt már volt alkalma együtt dolgozni.

“Román edzőm van, olyasvalaki, akivel már dolgoztam korábban. A neve Daniel Dobre, nagyon jól ismer engem, és örülök, hogy végül erre a döntésre jutottam.” – nyilatkozta Halep Miamiban.

A korábbi világelső az utóbbi időben nem teljesít túl jól, Indian Wells-ben már a legjobb 16 között búcsúzott, tornát pedig legutóbb tavaly augusztusban nyert, de azt reméli, hogy a régi-új edzőjével való jó kapcsolata a helyes irányba tereli majd.

“Megbízom benne, jól együtt tudtunk működni korábban. Az a legfontosabb, hogy jól érzem magam vele. Jó a kapcsolatunk, ami megkönnyíti a dolgokat.” – mondta Halep. “Szükségem van a személyes kapcsolatra, az inspirációra. Mindig a szakmailag legfelkészültebb edzővel szeretnél dolgozni, de húsz évnyi teniszezés után már nem sokat tudsz változtatni a technikádon, a taktikán. Számomra a személyes kapcsolat a legfontosabb.”

Halep második kiemeltként szerepel a Miami Openen, első ellenfele az amerikai Taylor Townsend lesz.

Kép forrása: sports.yahoo.com