Kyrgios elárulta a receptet a Nagy Hármas ellen

Nick Kyrgios mérlege 6-6 a Nagy Hármas ellen, a héten pedig a Daily Mailnek nyilatkozott Miamiban arról, hogy miért tud ilyen sikeres lenni a játék legnagyobb nevei ellen.

Kyrgiost ugye nem a kiegyensúlyozottságáról ismerjük, kivéve, ha a nagy nevekről van szó.

A 23 éves ausztrál 6-6-ra áll a Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic alkotta trióval szemben és mindig képes emelni a játékán a legjobb játékosok ellen. Vannak néhányan, akik hasonló adottságokkal rendelkeznek, mint ő, ha ütőerőről, vagy kreatív megoldásokról van szó, de a világranglista 33. helyezettje szerint minden az önbizalommal kezdődik.

“Elhatározom magam.” – mondja. “Először a nagy szervára koncentrálok és hogy a helyes taktikával játsszak.”

Kyrgios szerint Federer “hihetetlenül tehetséges és minden idők legnagyobbja, de elfárad a szoros szituációkban.”

Djokovic pedig “küszködik a rövid labdákkal, nem szeret előrejönni.” És bár a szervája fejlődött az utóbbi időben, Kyrgios szerint a szerb “második szervája még mindig meg tud inogni.”

Kép forrása: atptour.com

És kiemeli Nadal szokását is, hogy jóval az alapvonal mögött szeret állni. “Rafa imád defenzíven játszani, szóval rendesen átüthetsz a tenyeresén.”

Innentől kezdve, teszi hozzá Kyrgos, csak hozni kell az ütéseket. “Szóval igenis van gyenge pontjuk és ha megfelelően játszol és az ütéseid hozni tudod nyomás alatt is, akkor le tudod győzni őket.” – állítja Kyrgios. “Persze egy szinttel mindannyiunk felett állnak, de egyértelműen legyőzhetőek.”

Válaszolva Nadal legutóbbi kritikájára, miszerint nála “hiányzik a tisztelet”, Kyrgios megjegyzi, hogy fontos volt, hogy ne legyen teljesen tudatában a státuszuknak, amikor velük játszik.

“Már így is megvan az az előnyük, hogy a legjobb pályákon játszhatnak a legjobb kondíciók szerint, meg az ehhez hasonló dolgok, szóval nem értem, miért te adnál nekik még egy kis előnyt ehhez. Nyilvánvalóan hatalmas, amit a teniszért tesznek, milliókat inspirálnak az egész világon. De amikor a pályán vagyunk, akkor nem a barátod próbálok lenni, hanem versenyzünk.”

via

Borítókép: Billie Weiss – Laver Cup