Miami Open kibeszélő – a férfi döntő napja

2019. március 31.
by Tspin

Az immár hagyománynak tekinthető napi kibeszélőnk ma sem maradhat el. A Miami döntő következik két, együtt 70 éves veteránnal a színpadon. Mindketten egy-egy tini kijózanításával voltak elfoglalva a péntek éjszakai elődöntők során. Meglehetősen energiatakarékos két meccsről emlékezhetünk meg, egyik feltörekvőnek sem sikerült szettet rabolnia a vén rókáktól.

Ettől még persze nem lesz a jól temperált fekete zongorából lehangolt pianínó, a kanadai hegyi kürtből elektromos robotfurulya, tudjuk, mindkét fiatalra tündöklő karrier vár. Auger-Aliassime az utóbbi 40 napban számára egészen szokatlan terhelésnek volt kitéve, az ő esetében nagy valószínűséggel legfőképpen ennek tudható be a mindkét szettben bekövetkezett Isner elleni brékelőnyből vereségbe fordulás.

Shapovalov számára viszont atyai pofonnal felérő 73 perces oktatófilm forgott le a két szett alatt. A kanadai vehemensen, ambiciózusan kezdte a mérkőzést, de már az első gémben bréklabdával kellett szembenéznie. Azt még kezelni tudta, de már ekkor sejthető volt, Federer számára mostanra, illetve már az előző, Anderson elleni meccsre is pontosan kalibrálhatóvá lett a Miami borítás és rendkívül komfortosan érzi magát ebben a közegben, zizegjen akármi is a Hard Rockban, Denis a közelébe sem került a fordítás lehetőségének.

Ez valószínűleg a mai döntőre sem fog változni, annyi megszorítással, hogy az ellenfél, Izzy Boy is otthonosan mozog itt. 2015-ben a Paris Mastersen találkoztak legutóbb. Ez igen régen volt, másrészt az az időszak Federer számára jelentős problémákkal terheltnek bizonyult. Így nem csodálni való, hogy kettejük mérlegében a 7 meccsből a két vesztett egyike éppen ez a párizsi találkozó volt a svájci számára.

Federer azt nyilatkozta, imádja Isner teniszét, a minden másodikra ászt ütőt, olyan, mintha ő lenne a kapus és tizenegyeseket kéne kivédenie.

kép forrása: tennisworldusa.org