Nadal kiesett a szenzációs Fognini ellen – Monte-Carlo összefoglaló, 7. nap

Novak Djokovic után Rafael Nadal is búcsúzott Monte-Carlóban. A címvédő spanyol két játszmában kapott ki a remekül játszó Fabio Fognini ellen.

Mindkét elődöntőn meglepetés eredmény született, Dusan Lajovic – Fabio Fognini döntőt rendeznek az év első salakos Masters tornáján.

A Medvedev – Lajovic meccs nyitotta az elődöntőket. A meccs elején Medvedev hozta a Djokovic ellen mutatott kiváló játékát, és villámgyorsan 5-1-es előnyre tett szert. Amikor azonban a szettért adogathatott, valami eltört az oroszban, és elkezdett gyengébben játszani.

Lajovic élete legnagyobb sikerét aratva döntős Monte-Carloban
Kép forrása: atptour.com

Lajovic zsinórban 6 játékot nyert, és 7-5-re elvitte az első szettet. A színvonal hagyott kivetni valót maga után, hiszen ketten együtt az első játszmában 50(!) hibát ütöttek, míg a nyerők száma összesen nem érte el a 10-et. Lajovic a második szettben sem lassított, további 4 játékot nyerve hamar eldöntötte az első elődöntő sorsát a továbbra is rengeteget rontó Medvedev ellen. A szerb végül 6-1-re nyerte a játszmát, és karrierje legjobb teljesítményét érte el ezzel a döntővel. Már ezzel az eredménnyel is előrejött a 24. helyre, ha megnyerné a tornát, 19. lehetne.

Lajovicék után a Rafael Nadal – Fabio Fognini meccs következett, ahol a meccset megelőzően nem sok esélyt adtak a Coric ellen kötésekkel játszó olasznak. Ennek megfelelően Nadal kezdett jobban, 3-1-re elhúzott, azonban nem tudta tartani az előnyt az egyre jobban játszó Fognini ellen. Az olasz ismét brékelt, majd kis szerencsével sikerült is kiadogatnia a játszmát.

A folytatásban Fognini valószínűtlen tempóra kapcsolt, megmutatta, hogy Monte-Carlóban is lehet gyorsan teniszezni. Valószínűtlen helyekről ütött elképesztő nyerőket, a mindig kiváló tenyerese mellé brutális fonák nyerőket is ütött.

Fognini valószínűtlen játékkal verte Rafael Nadalt az elődöntőben
Kép forrása: atptour.com

Nem túlzás azt mondani, hogy Nadal csak kereste a labdát, és úgy tűnt, hogy végül játékot sem fog nyerni a második szettben a szenzációs Fognini ellen. Nadal azonban nem adta fel, 0-5 0-40-ről zsinórban 5 pontot nyert, és 2-5-ig felzárkózott. Az olasz azonban nem ingott meg, másodjára gond nélkül kiadogatta a meccset, a meccslabdánál újabb csodálatos nyerőt ütve, és ezzel megszakadt a spanyol 18 meccses győzelmi szériája a Hercegségben. Az olasz végül 21 nyerővel és 22 ki nem kényszerített hibával zárt, míg Nadalnál ez az arány 10/25 volt.

Fognini ezzel a 4. játékos a tenisztörténelemben, akinek legalább 3 alkalommal sikerült megvernie Nadalt salakon (Gaston Gaudio 3, Dominic Thiem 3, Novak Djokovic 7).

Az elődöntők eredményei

Daniil Medvedev – Dusan Lajovic 5-7 1-6

Rafael Nadal – Fabio Fognini 4-6 2-6

Nem sok pénzt tettünk volna erre a párosításra: holnap délután Fabio Fognini – Dusan Lajovic döntőt rendeznek Monte-Carloban.

Kiemelt kép forrása: skysports.com