Nadal alaposan nekiment Azarenka tweetjének

2019. május 1.
by andF

Rafael Nadal úgy gondolja, hogy a férfiak és nők közötti pénzdíjbeli különbség a teniszben sokkal kisebb, mint a többi sportágban, és nincs szükség semmiféle változtatásra.

A négy Grand Slamen és az Indian Wells-hez hasonló nagy tornákon már 2007. óta egyforma díjazásban részesülnek a férfi és női játékosok, a többi versenyen azonban jelentős rés tátong a kettő között. Korábban felvetették, hogy a nőknek is három nyert szettig tartó mérkőzéseket kellene játszaniuk, Victoria Azarenka viszont pont az ellenkezőjét gondolja, szerinte a férfiaknál kellene lecsökkenteni a mérkőzések hosszát, mert így izgalmasabb és látványosabb lenne a játék, kevésbé merülnének ki egy-egy hosszúra nyúló csata során.

Azarenka tweetje kicsit kiakasztotta Nadalt, szerinte semmiféle változtatásra nincs szükség a férfi teniszben, és már “belefáradt” abba, hogy folyton védenie kell a sportágát.

“Miért akarja, hogy két nyert szettig tartó meccseket játsszunk? Teljesen elégedettek vagyunk a három nyertig tartó rendszerrel.” – mondta a spanyol, miután legyőzte David Ferrert a Barcelona Openen.

“Nem számít, hogy mekkorák a pénzdíjak, vagy mennyire kiegyenlített a nők és a férfiak között, ez a te harcod és nem a miénk. Érdekes, hogy folyton a pénzdíjak kiegyenlítetlenségéről beszélsz, holott talán a tenisz az egyetlen sportág, ahol a legtöbb nagy versenyen egyforma díjazásban részesülünk. Nem tudom, hogy miért nem foglalkoztat a futball, a kosárlabda, vagy az összes többi népszerű sportág, ahol a nők mérföldekkel kevesebb pénzt keresnek, mint a férfiak. Folyton a tenisz körül gerjeszted a vitát, pedig mi sokkal jobban támogatjuk a női egyenjogúságot, mint bármelyik másik sportág. Elegem van már abból, hogy mi a nők ellen lennénk. Nem, egyáltalán nem ez a helyzet. “

“Más kérdés, hogy ki mekkora bevételre tesz szert az értékesítésekből, de ez nem a nemekről szól, hanem a személyekről. Egyformák vagyunk, de egyesek többet érdemelnek, míg mások kevesebbet. Ha te és én ugyanannál a cégnél dolgozunk, és én jobban végzem a munkámat, akkor többet érdemlek, attól függetlenül, hogy férfiakról vagy nőkről van-e a szó. Nagyon elegem van már ebből a vitából.” – tette hozzá Nadal.

Kép forrása: rafaelnadalfans.com