ATP Estoril: Tsitsipas továbbra is magabiztos, kiemelt hullás az alsó ágon

Estorilban is következik a végjáték. Stefanos Tsitsipas első kiemeltként továbbra sem vesztett, és meglepetésben sem volt hiány. 

Stefanos Tsitsipas azzal a Jose Dominguessel csapott össze, akinek az ausztrál küldöttségen át vezetett az útja a bravúros negyeddöntős szereplésig. A spanyol játékos búcsúztatta többek között Alex De Minaurt, majd 59 perc játékot követően John Millman feladni kényszerült találkozóját. A görög ellen azonban nem sikerült az újabb meglepetés. Tsitsipas végül két szorosabb játszmában jutott a négy közé. Az elődöntőben az idei Australian Open elődöntős ellenfele a belga David Goffin lesz, aki egy nehéz mérkőzést, szetthátrányból abszolvált a tunéziai Malek Jaziri ellen.

Tsitsipas játszmaveszteség nélkül elődöntős Estorilban
Kép forrása: tennistv.com

Az alsó ágon viszont egy másik nem kiemelt spanyol még Jose Dominguesnél is meghökkentőbb módon gyártja a bravúrokat Alejandro Davidovich Fokina személyében. Remek eredmény Taylor Fritz és Jeremy Chardy legyőzése, azonban a 19 éves teniszező, a selejtezőből indulva a negyeddöntőben Gael Monfilsot is gratulációra késztette. A jóval esélyesebb francia játékos hiába nyert lélektani csatát az első játszma rövidítésében a spanyollal szemben, Fokina a következő 82 percben az elődöntőbe ütötte magát. Nem lesz könnyű  dolga bejutnia pályafutása első ATP döntőjébe, ugyanis a salakos borításon otthonosan mozgó Pablo Cuevas lesz az ellenfele. Az uruguayi teniszező a negyeddöntőben három játszmában búcsúztatta a nyolcadik kiemelt amerikai Francis Tiafoe-t.

A 19 éves spanyol a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta
Kép forrása: atptour.com

A negyeddöntők eredményei: 

Stefanos Tsitsispas ( 1 )-Jose Domingues 7/6(3) 6/4

David Goffin ( 4 )-Malek Jaziri 4/6 7/6(4) 6/2

Alejandro Davidovich Fokina-Gael Monfils 6/7(2) 7/5 6/4

Pablo Cuevas-Francis Tiafoe ( 8 ) 6/0 6/7(5) 6/2

Kiemelt kép forrása: atptour.com