Djokovic már legyőzte Tsitsipast, ő lett Madrid bajnoka

A szerb világelső 33. Masters-címét zsebelte be és ezzel beérte Rafael Nadalt.

Novak Djokovic (1.) szettveszteség nélkül jutott be a döntőbe, Stefanos Tsitsipas (8.) pedig egy izgalmas meccsen ejtette ki Rafael Nadalt a legjobb 4 között. Minden adva volt egy újabb remek mérkőzéshez a Madrid Open fináléjában.

A görögök 20 éves üdvöskéje kora ellenére már elért néhány szép mérföldkövet teniszkarrierje során, de Masters-tornát még nem tudott nyerni. Egyszer már került abba a helyzetbe, hogy egy meccsre legyen tőle, de tavaly Torontóban az akkori világelső Nadal megállította. Azon a versenyen játszotta le első mérkőzését Novak Djokovic ellen, s bizony három szettben le is győzte a szerbet. Kilenc hónap után ismét bejutott egy Masters-döntőbe, de most korábban Nadalt győzte le és a világelső Djokovic állította meg.

Pedig a hellén, ahogyan szokta, mindent megtett és derekasan küzdött, de fény derült arra, hogy a 15-szörös Grand Slam-bajnok “polca” még mindig magasabban van az övénél. Djokovic break-labdához sem engedte Tsitsipast, miközben egy-egy breaket szettenként meg tudott csinálni: ötből kettőt a meccs egészét nézve. A szerb harmadik madridi címét (2011, 2016, 2019) adogatóként kaparintotta meg végül. Igaz, a negyedik kiharcolt bajnoki labdát tudta kihasználni. A találkozó így is “csak” másfél óráig tartott.

Végeredmény: Djokovic (1.) – Tsitsipas (8.) 6/3 6/4

Kép forrása: twitter.com/MagicHasi

A világelső úgy nyerte meg a tornát, hogy még játszmát sem veszített. Szüksége volt erre a sikerre, hiszen az év eleji Australian Open-diadal óta nem tudott tornát nyerni: a Sunshine Double-ön (Indian Wells és Miami) a negyeddöntőkig sem jutott el, Monte Carlóban pedig Daniil Medvedev babrált ki vele a 8 között.

Rafael Nadal eddigi gyenge salakszezonja és Djokovic mostani sikere természetesen ismét felvetheti annak a páratlan tettnek a lehetőségét, amit a szerb már másodjára vihet véghez az egyre közeledő Roland Garroson: megnyerni négy egymást követő Grand Slam-tornát.

A salakszezon szokás szerint a Római Masters-tornával folytatódik, ez lesz az utolsó igazán nagy verseny Párizs előtt, fény derülhet a várható erőviszonyokra.

A borítókép forrása: twitter.com/SportsbookBTC