Grigor Dimitrov újra tréner és lendület nélkül

2019. május 15.
by Tspin

Már a tavalyi évben is érezhető volt a tanácstalanság és bizonytalanság a bolgár tehetség pályán mutatott produkcióiból. Sejthető volt az, ami a madridi torna során bekövetkezett. Véget ért Dani Vallverduval közös útja.

A Jan-Lennard Struff ellen elszenvedett első körös madridi veresége után ezt írta ki a twitter oldalára:

„A tegnapi meccs után leültünk megbeszélni dolgainkat Dani Vallverduval, aki igen régóta a trénerem. Három nagyszerű év után elválnak útjaink. Volt néhány karrier csúcspontunk és csodálatos pillanatunk a pályákon. Szeretnék mindent megköszönni Dani-nak, amit tett értem, és a legjobbat kívánom neki a következő feladataihoz.”

Amikor legutóbb edző nélkül maradt, Dimitrov igen hosszú ideig tréner nélkül szédelgett a touron és erősen beleszürkült a mezőnybe. Vallverduval 2016 júliusától dolgoztak együtt. Dimitrov 2017-ben ért el karrierje eddigi csúcsára, megnyerte a Cincinnati 1000 tornát és a világbajnokságot, év végén a 3. pozícióban várta a következő szezont.
2018-ban azért hajtott, hogy megőrizze a lendületét, de a legjobb eredménye egy Rotterdami döntő volt csupán. A most zajló Madrid Open után 2012 óta először fog kicsúszni a top50-ből a 27 éves bolgár.
Nem nagy feladat megjósolni, igen nehéz időszak vár Grigorra. Nehéz elképzelni, ki lenne az a tréner, aki mellett esetleg újra tüzet foghatna és akár megszabadulva a mentális zárványaitól, görcseitől, esetleg még feljebb tudna törni karrierjében, mint ahogy Vallverdu segítségével tette.
Még a legnagyobb sikerei idején is valahogy azt érezhettük, ebből a srácból valami hiányzik ahhoz, hogy a tehetségéből fakadó sikereket elérje. A törekvés, az akarat, az egészséges önhit, a nyerő habitus? Valamelyik biztosan.

kép forrása: www.atptour.com