Nick Kyrgios oltja az „übergáz” Djokovicot és a „sértődős” Nadalt

2019. május 16.
by Írókéz

A Guardian cikke alapján

Közeledik az év második Grand Slam versenye, és közvetlenül előtte, mintegy felvezetésként, itt is van a legújabb dramageddon, amely minden bizonnyal nagyot fog szólni teniszberkekben, ugyanis Nikosz Kirgioszosz, bocsánat, az izgalomtól már melléütök, szóval Nick Kyrgios, a modern tenisz „super brat”-je, fenegyereke, botrányhőse és beszólogatója – és ezen a ponton kifogytam a jelzőkből – ezúttal podcastben ment neki pályatársainak. Érdemes szemezgetni mondandójából.

Bemelegítésként Fernando Verdascót kínálja meg, akivel egyébként már évek óta harcban áll, nem csak a pályán, hanem a közösségi médiában is: „Verdascótól hülyét kapok, ember. Nem is akarok róla beszélni. Ha a nevét hallom, már dühbe gurulok. A valaha élt legarrogánsabb ember. Nem is köszön, azt hiszi, ő Isten ajándéka. Haver, a fonákod tök átlagos, hogy őszinte legyek, épp csak átütöd a hálón. Az ilyen fickók megőrjítenek. Semmi alázat nincs bennük. Tedd meg ezt nekem, tedd meg ezt nekem, nem fogok köszönni, túl fontos ember vagyok.”

Nick ezután Djokovicot veszi elő: „Úgy érzem, beteges megszállottsággal hajszolja, hogy szeressék őt. Olyan akar lenni, mint Federer. Annyira szeretné, hogy szeressék, hogy személy szerint én pont ezért ki nem állhatom. Ez az egész ünneplés dolog, ahogy csókokat dobál a tömegbe, amit a meccsek után csinál, ez annyira gáz. Übergáz.

Hihetetlen játékos, egy bajnok, az egyik legnagyobb, akit valaha láttunk. Őszintén szólva, azt hiszem, a Grand Slamek számában felül fogja múlni Federert. De egy olyan srácról beszélünk, aki egyszer azért nem ment el az Australian Openre, mert túl meleg volt. Nem érdekel, hány Grand Slamet nyer, számomra sosem lesz a legnagyobb. Egyszerűen azért, mert ha kétszer játszottál velem, és nem tudtál megverni, akkor nem vagy a valaha élt legnagyobb. Mégpedig azért, mert, ha megnézed a napi rutinom, és, hogy mennyit edzek, ez a fasorban sincs a tiédhez képest” – szúrt oda még egyet az ausztrál, csak hogy igazán fájjon.

Ők nem lesznek öribarik
forrás: tennisworldusa.com

Miután végzett Djokoviccsal, Kyrgios Nadalnak is nekiment: „A szó szoros értelmében a tökéletes ellentétem. És szuper sértődős. Mindig, amikor megvertem… amikor ő győzött, minden rendben volt. Ilyenkor nem mondott semmi rosszat, felemelte az ellenfelet: ’Nagyszerű játékos volt.’ De amint megvertem: ’Nincs benne tisztelet irántam, a rajongóim és a játék iránt.’ Én meg: Miről beszélsz? Pont úgy játszottam, mint korábban, és semmi sem változott. Amikor pár éve Rómában megvertél, semmi sem változott, ugyanaz az ember voltam. Úgy érzem, ez nem mutat jól. Toni bácsi meg kijelentette: ’Nem egy iskolázott ember.’ Én meg, tesa, 12 évig jártam iskolába, te idióta. Nagyon is iskolázott vagyok. Nagyon is megértem, hogy ideges vagy, mert megint megvertem a családodat.”

A továbbiakban Kyrgios szót ejt még Kokkinakisról (aki tudjuk, mit tett Stan barátnőjével), akit testvérének nevez, továbbá nagy szeretettel beszél Andy Murrayről is.

A Roland Garros nemsokára kezdődik, Djokovic és Nadal az első kiemelt. Csak remélni tudjuk, hogy a kiemelés nélküli ausztrált valamelyikük útjába sorsolják.