Összejött a Djokovic-Nadal álomdöntő Rómában!

Novak Djokovic jutott másodikként a római fináléba. A szerb döntő szettben diadalmaskodott az argentin Diego Schwartzman ellen. 

Igazi argentin napok Novak Djokovic számára, hiszen miután egy drámai mérkőzésen legyőzte Juan Martin Del Potrot, most Diego Schwartzmant sodorta az útjába a sors. A két játékos eddigi két találkozásukkor, ugyan a világelső mind a kétszer legyőzte aktuális ellenfelét, azonban a 2017-es Roland Garroson láthattunk ízelítőt abból, hogy milyen kellemetlen tud lenni Djokovicnak Schwartzman játéka ezen a borításon.

Az első játszmában egy ideig könnyed magabiztos adogatásokkal gyűjtötték a gameket a játékosok és szinte a semmiből Djokovic került break előnybe. Megadatott az esély a szerb számára viszonylag kényelmesen megszerezni a vezetést, amivel élni tudott. A második játszma 3-2-es Schwartzman vezetés után igen hullámzóra sikerült, de érződött, hogy benne lóg a levegőben a döntő szett. Egyrészt az argentin egyre bátrabban játszott, másrészt Djokovictól kellően elegendő hibát láttunk, hogy harmadik felvonás legyen. Amit Schwartzman ugyan 5-3 után nem tudott megcsinálni, azt a rövidítésre hagyta és 1 óra 52 perc után minden kezdődhetett előröl. A harmadik szett egy darabig szinte eseménytelenül csordogált, majd Djokovic egy félelmetes sprintnek köszönhetően egy extra kontraejtést ütött, majd riválisának erre egy rontás volt a válasza, amivel az argentin üdvözölhette a break hátrányt. Djokovic a mérkőzés lezáró szakaszában nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszott, nem adott teret ellenfelének egy esetleges visszazárkózásra.

Djokovic küzdelmes mérkőzésen jutott be a római döntőbe
Kép forrása: internazionalibnlditalia.com

Novak Djokovic egy újabb nehéz csatán van túl még egy argentin ellenféllel szemben. A világelső 2 óra 32 perc alatt harcolta ki a jogot a döntőre, ahol 54. alkalommal mérkőzik meg a nyolcszoros római bajnok, Rafael Nadallal.

Kiemelt kép forrása: internazionalibnlditalia.com