Alexander Zverev negyeddöntős Genfben

Elindult a nagyüzem Genfben. A mai napon bemutatkozott Alexander Zverev, valamint kiderült ki lesz a címvédő, Fucsovics Márton ellenfele a legjobb 16 között. 

Alexander Zverev mostanában nem éppen a szebbik arcát mutatja a teniszpályán, és igen csak ráfér az önbizalomnövelő győzelem. Első mérkőzésén a szebb napokat is megélt Ernests Gulbissal csapott össze. Úgy tűnt az elején, hogy a lett játékosnak simán lehet keresnivalója, azonban miután 1-1-nél elvette Zverev adogatását mégsem zavart sok vizet. Ebben a játszmában már több játékot nem tudott megnyerni, majd a második szettben is mindösszesen 1 gamet tudott hozni a világranglista 5. helyezettjével szemben. A német játékos 6/2 6/1-es győzelemmel mutatkozott be Genfben, a legjobb 16 között Janko Tipsareviccel vagy Hugo Delliennel játszik.

Zverev magabiztos győzelemmel kezdett Genfben
Kép forrása: eurosport.de

A mai napon többek között arra is fény derült, a címvédő Fucsovics Mártonnak kivel kell megküzdenie a negyeddöntőbe kerülésért. Az idén pocsék formában teniszező Grigor Dimitrov ugyan igen meggyőző tenisszel nyitott az argentin Federico Delbonis ellen, azonban ezt a szintet a folytatásban nem tudta fenntartani. A második szettet az argentin teniszező nagy csatában hozta, majd könnyedén múlta felül a harmadik szettre teljesen széthullott bolgárt. Delbonis tehát döntő játszmában nyert és játszhat Fucsovics Mártonnal a Center pálya első mérkőzésén.

Az első forduló eredményei: 

Federico Delbonis-Grigor Dimitrov 6/1 4/6 6/2

Joao Sousa-Leonardo Mayer 6/2 6/7(6) 6/4

Albert Ramos-Vinolas-Adrian Mannarino ( 6 ) 6/7(2) 6/3 6/2

Damir Dzumhur-Feliciano Lopez 6/7(2) 6/4 7/5

A második forduló eredménye: 

Alexander Zverev ( 1 )-Ernests Gulbis 6/2 6/1

Kiemelt kép forrása: sport.de