A címvédő számára hamar véget ért egyesben a genfi torna

Fucsovics Márton búcsúzott egyéniben a genfi tornától. A címvédő két szettben szenvedett vereséget az argentin Federico Delbonis ellen. 

Szép emlékek helyszínére térhetett vissza Fucsovics Márton. Tavaly Genfben itt szerezte meg pályafutása első ATP 250-es tornagyőzelmét, idén negyedik kiemeltként erőnyerőként a 16 között kezdte meg szereplését. Az ellenfél a salakon rendkívül kellemetlen, balkezes Federico Delbonis volt, akivel ezelőtt még nem játszott.

A mérkőzés igen rosszul kezdődött a címvédő számára, aki a mérkőzés elején kétszer is elvesztette az adogatását, így nem csoda hogy 1-5-nél már a szettben maradásért kellett szerválnia. Fucsovics ugyan megpróbált visszakapaszkodni, a szett végi hajrá viszont csak a szépítésre volt elegendő, Delbonis 6/4-el előnybe került. A második játszmában Fucsovics továbbra is csak küszködött adogatásaival és a játékával, 1-1-et követően igen hamar dupla break hátrányba került. Érezhető volt, hogy innen nem nagyon lesz visszaút Fucsovics számára, Delbonis könnyedén lezárta két szettben a találkozót.

Fucsovics számára tehát idén nem alakult túl jó egyesben a genfi torna. A mai nap folyamán még párosban javíthat a japán Taro Daniel oldalán.

Kiemelt kép forrása: 24.hu