A kiemeltek csak a felső ágon brillíroztak Lyonban

2019. május 23.
by Airon

Kialakult az elődöntő párosítása a Lyon-i ATP 250-es tornán. A negyeddöntőt az első négy kiemeltből csak kettő élte túl. 

Nikoloz Basilashvili első kiemelthez méltóan menetel a francia városban, ami miatt a hazai publikum nem lehetett túlságosan boldog. A grúz játékos ugyanis az álmos kezdést követően magabiztosan kézben tartotta a találkozót Jo-Wilfried Tsongával szemben. Basilashvilinek nem lesz az elődöntőben könnyű dolga, hiszen a kanadai Felix Auger-Aliassimmel mérkőzik meg. A torna negyedik helyen jegyzett játékosa döntő szettben diadalmaskodott Steve Johnson ellen. 1-1 megnyert szettet követően Aliassimere 5-1-es előnyét követően még felzárkózott Johnson, de beérni már nem tudta.

Basilashvili magabiztosan jutott az elődöntőbe
Kép forrása: tennistv.com

Az alsó ág nem a kiemeltek napja volt Lyonban. A nap első mérkőzésén Taylor Fritz legyőzte Roberto Bautista Agutot. A spanyol rövidítésben nyerte meg az első játszmát, majd az amerikai a másodikban egy nagyon korai, a folytatásban pedig a lehető legjobb pillanatban megszerzett breaknek köszönhetően bejutott az elődöntőbe. A harmadik kiemelt kiesése miatt Lyonban csupán a Shapovalov szimpatizánsok lehetettek szomorúak. Benoit Paire ugyanis francia játékosként tartja továbbra is életben a reményt, hogy másodszor legyen hazai győztese a tornának. Paire egy végletekig kiélezett találkozón, döntő szett Tiebraket követően búcsúztatta Shapovalovot.

Benoit Pairért szoríthat a hazai közönség
Kép forrása: sport365.fr

A negyeddöntők eredményei: 

Nikoloz Basilashvili ( 1 )-Jo-Wilfried Tsonga 6/4 6/4

Felix Auger-Aliassime ( 4 )-Steve Johnson 6/4 2/6 6/4

Benoit Paire-Denis Shapovalov ( 3 ) 6/3 4/6 7/6(4)

Taylor Fritz-Roberto Bautista Agut ( 2 ) 6/7 ( 6) 6/3 6/4

Az elődöntők párosításai:

Nikoloz Basilashvili ( 1 )-Felix Auger-Aliassime ( 4 )

Benoit Paire-Taylor Fritz

Kiemelt kép forrása: atptour.com