Wawrinka és Garin is búcsúzott Genfben

A tegnapi napon a negyeddöntőbe kerülés volt a tét a genfi ATP tornán. Ez a magasabban kiemeltek számára nem járt túl sok sikerrel. 

A svájci közönség nem lehetett túlságosan elragadtatva, hiszen Stan Wawrinka idén sem élte meg a negyeddöntőt hazai közönség előtt. A tornán második kiemeltként induló háromszoros Grand Slam bajnok a bosnyák Damir Dzumhurral csapott össze. Wawrinka 42 perc játékot követően került szettelőnybe, a második játszmában viszont hiába táncolt vissza breakhátrányból, nem kerülhette el a harmadik felvonást. A döntő játszmában bizakodhattak szurkolói, hiszen Wawrinka 3-0-ra is vezetett, azonban innentől csupán egy játékot tudott hozzátenni a már meglévő háromhoz. Damir Dzumhur 1 óra 58 perc alatt harcolta ki a negyeddöntőt, és játszik majd Radu Albottal.

Nem túl pozitív előjelekkel vág neki Wawrinka a Roland Garrosnak
Kép forrása: eurosport.fr

A torna harmadik kiemeltjének is rövidre sikerült a genfi torna. Az idén már két ATP 250-es tornát nyerő chilei Christian Garin meglepetésre vereséget szenvedett Taro Danieltől. A japán magabiztosan kezdte a mérkőzést, majd Garin a lehető legjobbkor, 5-4-nél breakelve egyenlített ki. Hiába volt a lélektani előny a chileinél, a döntő játszmában Daniel legelső gameben szerzett breakje elegendő volt a továbbjutáshoz.

A második forduló eredményei: 

Albert Ramos-Vinolas-Joao Sousa 6/0 6/3

Nicolas Jarry-Denis Kudla 6/3 6/3

Taro Daniel-Christian Garin ( 3 ) 6/2 4/6 6/3

Radu Albot ( 5 )-Juan Ignacio Londero 6/1 6/7(3) 6/4

Damir Dzumhur-Stan Wawrinka ( 2 ) 3/6 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: ubitennis.net