Alexander Zverev-Nicolas Jarry döntőt rendeznek Genfben

Alexnader Zverev és Nicolas Jarry jutott a genfi döntő fináléjába. Jarry magabiztosan, Zverev egy fokkal nehezebben harcolta ki a fináléba kerülést. 

A chiliei Nicolas Jarry és az ötödik kiemelt Radu Albot csatája nyitotta meg a genfi elődöntők sorát. Jarry eddig rendre két szettben takarította el aktuális ellenfelét és ezt a szériát Albot ellen sem szakította meg. A chilei az első játszmában 2-1-nél szerzett break előnyt, majd annak ellenére vezetést szerzett, hogy a moldáv teniszező hárított négy játszmalabdát. A második játszma egy darabig hiába halk üzemmódot vett fel, a végét viszont egy igen erős tűzijáték borította fel. Jarry breakelt, elvesztette előnyét, majd újra elnyerte Albot adogatását. A második fórját már nem engedte ki a kezéből és lezárta a találkozót.

Nicolas Jarry pályafutása első ATP döntőjére készülhet
Kép forrása: bluewin.ch

A második elődöntőben Alexander Zverev próbált eddigi pocsék salakszezonján némileg azzal javítani, hogy Genfben legalább döntőbe kerül. Federico Delbonis nem tartozik salakon a legkényelmesebb ellenfelek közé és a német dolgát is igencsak megnehezítette harcosságával. Az első játszmát a világranglista 5. kis híján elszórakozta, hiszen 5-1-es vezetését követően csupán 7/5-re hozta a szettet. Ráadásul túlóráztatta magát, hiszen a másodikban 4-2-es előnye ellenére, egy elbukott rövidítést követően készülhetett a döntő szettre. Ehhez képest a döntő játszma volt a legkönnyebb Zverev számára, aki a szett elején breakelt, majd 5-3-nál miután újra elnyerte Delbonis adogatását bebiztosította a továbbjutását.

Zverev vajon tornagyőzelemmel melegít a Roland Garrosra?
Kép forrása: hindustantimes.com

Az elődöntők eredményei: 

Alexander Zverev ( 1 )-Federico Delbonis 7/5 6/7(6) 6/3

Nicolas Jarry-Radu Albot ( 5 ) 6/3 6/4

A döntő párosítása: 

Alexander Zverev ( 1 )-Nicolas Jarry

Kiemelt kép forrása: skysport.com