Hazai győztest ünnepelhet a Lyon-i publikum?

Még mindig megvan az esély arra, hogy újra hazai győztese legyen Lyonnak. A holnapi fináléban Benoit Paire és Felix Auger-Aliassime mérkőzik meg. 

Benoit Paire és Taylor Harry Fritz csapott össze a kora délutáni elődöntőben. Úgy tűnik nagyon szeretne hazai közönség előtt tornát nyerni Benoit Paire, ehhez mérten játszott a legjobb 4 között. Adogatóként kis híján nem vesztett pontot első szervái mögött egész mérkőzésen, így nem csoda, hogy Fritz csupán break labdákig jutott el. Az első szettet Paire egyetlen breaknek köszönhette, majd a folytatásban még könnyebben foszlatta szét Fritz döntőről szőtt álmait. Paire idén Marrakech-i győzelme után nyerhet újabb ATP tornát.

Paire könnyen győzte le Fritzet
Kép forrása: openparc.com

A második elődöntőben az eddig könyörtelenül menetelő Nikoloz Basilashvili igen kemény feladatot a kanadai Felis Auger-Aliassime személyében. A grúz játékos első kiemelthez mérten kezdte a találkozót, aki az első játszmában rögtön elnyerte ellenfele adogatását, majd miután 4-1-el dupla break előnybe került, nem volt kérdéses, hogy övé lesz az első szett. Ezt a találkozót Basilashvili könnyedén megnyerhette volna, azonban nem maradt büntetlenül, hogy  a második szettben 4-4-nél nem vette el három break labdáról a kanadai szerváját. Auger-Aliassime kiegyenlített Tiebreakban, majd a döntő szettben 3-3-nál megszerzett break eldöntötte a mérkőzést. A kanadai nagy csatában 2 óra 15 percet követően jutott döntőbe.

Auger-Aliassime pályafutása első tornagyőzelméért játszik
Kép forrása: openparc.com

Az elődöntők eredményei: 

Felix Auger-Aliassime ( 4 )-Nikoloz Basilashvili ( 1 ) 2/6 7/6(3) 6/4

Benoit Paire-Taylor Harry Fritz 6/4 6/2

A döntő párosítása: 

Felix Auger-Aliasimme ( 4 )-Benoit Paire

Kiemelt kép forrása: openparc.com