Alexander Zverev diadalmaskodott Genfben

Alexander Zverev nyerte a genfi tornát. A német a fináléban óriási csatában verte a chilei Nicolas Jarryt. 

Két első tornagyőzelem, de egészen más perspektívával. Alexander Zverev, aki eddig idén igen mély gödörben van, első idei tornagyőzelméért szállt harcba és hát finoman szólva is ráfért volna önbizalomnövelésként ez a siker. Nos, nem volt egyszerű dolga, hiszen a chilei Nicolas Jarry karrierje első ATP tornagyőzelmére éhesen érkezve, állt a másik oldalon. A két játékos nem olyan régen Barcelonában csapott össze, ahol Jarry döntő szett rövidítésben legyőzte a fiatalabbik Zverev testvért.

A mérkőzés elején látszódott, hogy Nicolas Jarrynak ez az első döntője. Némileg idegesen és több egyszerű hibával kezdett, aminek köszönhetően Zverev rögtön 3-0-ra ellépett. A chilei ugyan a folytatásban megnyugodott, az adogatása elvesztése azonban végzetes hiba volt. Zverev agresszívan, remek adogatásokkal megfűszerezve nyerte meg magabiztosan az első szettet. A folytatást az eső igen erősen veszélyeztette, a játékot két alkalommal is meg kellett állítani.  Ez azonban Jarryt egy csöppet sem zavarta, aki a második játszmától már egyre bátrabban teniszezett és tenyereseire sokszor nem érkezett Zverev részéről válasz. A chilei játékos támadásait eredmény koronázta, 3-2-nél elnyerte ellenfele adogatását, majd hátralévő két szerva játékát semmire hozva kiegyenlített. A döntő játszma igazi idegek harca volt. A  harmadik szettben hiába jutott el a két játékos rövidítésig, nem lehet mondani, hogy zökkenőmentesen játszottak volna saját adogatás mögött. Zverev 2-2-nél tartotta meg szerváját egy hosszú gameben 2 break labda hárításával, Jarrynak a meccsben maradásnál kellett nyugodtnak maradnia. A rövidítés elején Jarry volt az aki súlyosnak mondható hibákat követett el, így nem csoda, hogy Zverev 4-0-ra, 5-2-re is vezetett, majd 6-3-nál 3 mérkőzéslabdához jutott. Ezek a lehetőség hamar elillantak, mivel a chilei rendkívül agresszívan játszva nyert zsinórban 3 pontot. A sokszor agresszív tenisz, a bátorság azonban kevés volt, Jarrynak a tornagyőzelemhez némi higgadtság sem ártott volna. 7-6-nál, majd 8-7-nél is könnyű hibát vétett, Zverev pedig egy káprázatos elütés és egy újabb Jarry rontásnak köszönhetően 10-8 nyerte a rövidítést.

Zverev örülhetett a tornagyőzelemnek a drámai Tiebreak végén
Kép forrása: banqueericsturdzagenevaopen.com

Alexander Zverevnek mindenképpen fontos volt ez a tornagyőzelem, hiszen így némi önbizalommal utazhat a holnap kezdődő Roland Garrosra. A német játékos eddigi pocsék éve után tehát megszerezte idei első tornagyőzelmét, összességében 11. egyéni ATP trófeáját gyűjtötte be.

A döntő végeredménye: 

Alexander Zverev ( 1 )-Nicolas Jarry 6/3 3/6 7/6(8)

Kiemelt kép forrása: banqueericsturdzagenevaopen.com