Benoit Paire lett Lyon bajnoka

A hazai közönség elégedetten hagyhatta el utolsó napján a Lyon-i verseny helyszínét. Benoit Paire két szettben legyőzte Felix Auger Aliassimet a fináléban. 

Eljött a Lyon-i döntő napja, és a franciáknak még volt kiért szorítaniuk. Hazai részről zsinórban harmadszor jutott be valaki ennek a tornának a döntőjébe. A 2017-es bajnok Jo-Wilfried Tsonga, és a tavalyi döntős Gilles Simon után, ebben az évben Benoit Pairenek adatott meg a lehetőség, hogy hazai publikum előtt tornagyőzelmet szerezzen. Nem ígérkezett könnyű feladatnak Felix Auger-Aliassime legyőzése, hiszen a 18 éves kanadainak ezen a borításon is voltak jó eredményei, első ATP 500-as döntőjét épp Rio de Janeiroban, salakpályás tornán vívta.

Az első játszmában Paire fogadóként az első pillanattól nyomás alá helyezte ellenfelét, ami hamar meghozta a francia számára a kívánt eredményt. A játszma egyetlen Paire-breakje 1-1-nél, el is döntötte a szett sorsát, hiszen adogatóként ebben az ötven percben makulátlannak bizonyult a 30 éves teniszező. Ez a szombat Paire napja volt egyértelműen, a kanadai csupán annyival tudott belerondítani ebbe, hogy egyszer elnyerte ellenfele adogatását, ami arra volt elegendő, hogy visszatáncoljon az aktuális break hátrányból. Ez nem sokat számított, Paire a következő játékban rögtön visszaszerezte a break előnyét, majd 5-3-nál fogadóként zárta le a találkozót.

Idén Benoit Paire győzelme miatt lehetett boldog a hazai publikum
Kép forrása: openparc.com

Benoit Paire megérdemelten lett Lyon bajnoka, hiszen ahol kellett, az utolsó leheletig megküzdött a továbbjutásért, az elődöntőben és a fináléban pedig nagyon magabiztos győzelmek után gratulálhattak neki az ellenfelei. A francia játékos idei második tornagyőzelmét szerezte meg Marrakech után, összességében harmadszor nyert egyéni ATP versenyt.

A döntő végeredménye: 

Benoit Paire-Felix Auger-Aliassime ( 4 ) 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: openparc.com