Nürnbergben Putintseva, Strasbourgban Yastremska diadalmaskodott

Ezen a héten két helyszínen rendeztek WTA tornát. Nürnbergben kazah, Strasbourgban ukrán teniszezőnő szerzett végső győzelmet. 

Nürnbergben az első kiemelt és a torna meglepetésembere jutott el a tornagyőzelem lehetőségéig. Putintseva a torna eddigi szakaszaiban három mérkőzésen csak 1 szettet vesztett, a szlovén a verseny során legyőzte a harmadik kiemelt Tomljanovicot és második helyen jegyzett Siniakovát is.

Az első játszmában Putintseva hiába jött vissza kétszer is break hátrányból, a harcossága nem volt elegendő a szettgyőzelemhez. A kazah 5-4-es hátránynál ismét elvesztette az adogatását, Zidanseké lett az első szett. Ezen a mérkőzésen a szlovén 6/4 3/3-ig állt jól, ahonnan már inkább Putintseva akarata érvényesült. A második szettben Putintseva második break előnyét már nem engedte ki a kezéből, majd a döntő szettben abszolút a maga javára fordította a találkozót. A kazah teniszezőnő 2 óra 20 perc játékot követően szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét.

Putintseva első WTA tornagyőzelmét ünnepelhette
Kép forrása: wtatennis.com

Strasbourgban még reménykedhetett a francia közönség a hazai győztesben. Caroline Garciának akadtak nehéz mérkőzései a döntőig vezető úton, még az ukrán Dayana Yastremska kíméletlenül gázolt át az ellenfelein.

Az első játszma nem mentesült a breakektől, ebből a szempontból igazi tűzijáték volt. Nehezen lehetett kiszámítani ebből a káoszból kijön ki győztesen, végül Yastremska 6/4-el megnyerte az első szettet. A folytatásban nagyon úgy tűnt Yastremskának Garcia legyőzése sem okoz különösebb gondot, azonban a francia két mérkőzéslabda hárítása után megfordította a második szettet. A döntő szettben Garcia jutott el meccslabdáig,  Yastremska ezt egy remek szervával hatástalanította, a döntés pedig a Tiebreakra maradt. A rövidítést az ukrán remek adogatásokkal és a tőle megszokható irgalmatlan erejű tenyereseivel uralta. Yastremska hatalmas csatában nyerte meg pályafutása első salakos WTA versenyét.

Yastremska óriási csatában verte Garciát a döntőben
Kép forrása: wtatennis.com

A nürnbergi döntő végeredménye: 

Yulia Putintseva ( 1 )-Tamara Zidansek 6/4 4/6 6/2

A strasbourgi döntő végeredménye:

Dayana Yastremska ( 6 )-Caroline Garcia 6/4 5/7 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com