RG 19: Kvitova sérülés miatt visszalépett

Egy nagy névvel kevesebb az idei Roland Garros női tornáján. Petra Kvitova sérülés miatt mégsem indul az idei párizsi viadalon. 

Ma délelőtt lépett volna pályára a kétszeres Grand Slam bajnok Petra Kvitova, a román Sorana Cirstea ellen, egy sérülés azonban megakadályozta a részvételt. A cseh teniszezőnő már hosszú hetek óta fájdalmat érez a bal alkarjában, mivel az utolsó római versenyen is kénytelen volt visszalépni a görög Maria Sakkari ellen. Kvitova ugyan bizakodott, hogy részt tud venni a Roland Garroson, azonban a tegnapi MRI vizsgálatok izomszakadást mutattak ki nála.

„Rendkívül csalódottan jelentem be visszalépésemet a Roland Garrostól. Hetek óta fáj a bal alkarom és vasárnap este megállapították, hogy izomszakadásom van, amely tovább rosszabbodhat, ha ma játszom. Két éve a Roland Garroson tértem vissza, úgyhogy most igazán szomorú vagyok, hogy nem léphetek ismét pályára. Nehéz döntést hoztam, és nagyon remélem, hogy 2020-ban újult erővel térhetek vissza”- ezt közölte ma reggel a cseh teniszezőnő Twitter csatornáján.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com