RG 19: Nadal magabiztos győzelemmel mutatkozott be Párizsban

Elérkezett az a nap, amikor Rafael Nadal újra pályára lép a Philippe Chatrien. A spanyol nem teketóriázott sokat, három szettben győzte le a német Yannick Hanfmannt. 

Rafael Nadal megkezdte szereplését a 2019-es Roland Garroson. A tizenegyszeres bajnok első ellenfele a selejtezőből érkezett német Yannick Hanfmann volt, akivel korábban még nem találkozott.

Csupán az első adogatójáték volt izgalmas Rafael Nadal számára, és akkor ez már önmagában mindent el is árul arról, hogy a sikerhez a salakkirálynak nem kellett különösebben megizzadnia. Nadal remek adogatásokkal hatástalanította a break labdákat, innen pedig nem volt megállás. A spanyol gyorsan breakelt, és innentől adogatóként már nem adott újabb esélyt Hanfmannak, majd 5-2-nél egy újabb breakkel megszerezte a vezetést. A második játszma hasonlóan kezdődött, mint az első. Nadal az első adandó alkalomból elnyerte Hanfmann adogatását, majd a szett végén újra lebreakelte a németet, 6-1-gyel pedig könnyed, kétszettes előny tudatában folytathatta a találkozót. A harmadik felvonásban sem kellett sokat várni a breakre, a korai előny pedig végleg eldöntötte a találkozót. Nadal adogatóként nem volt hajlandó meginogni, majd 5-3-nál, összességében hatodszor elnyerve a német szerváját lezárta a találkozót.

Nadal könnyed győzelemmel jutott a második fordulóba
Kép forrása: bbc.com

Rafael Nadal tehát a papírformának megfelelően könnyedén bejutott a második fordulóba. A spanyol a következő fordulóban egy újabb selejtezőből feljutó némettel, Yannick Madennel találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 2 )-Yannick Hanfmann 6/2 6/1 6/3

Kiemelt kép forrása: atptour.com