RG 19: Döcögős kezdés után simán jutott tovább Del Potro

2019. május 28.
by andF

A nyolcadik kiemelt Juan Martin Del Potro négy játszmában múlta felül a genfi torna döntősét, Nicolas Jarry-t a Roland Garros első fordulójában.

A chilei Jarry remekül kezdte a mérkőzést, hamar breakelőnybe került, és bár Del Potronak megvoltak a lehetőségei a visszabreakre, végül 15 nyerő ütésének köszönhetően az alacsonyabban rangsorolt játékos nyerte a szettet.

Itt nagyjából be is fejeződött Jarry remeklése, a második és a harmadik játszmában két-két, míg a negyedikben egy alkalommal vette el az adogatását Del Potro, mialatt a sajátjait rendre meg tudta nyerni. Az argentin mindössze 21 ki nem kényszerített hibát vétett a mérkőzés során, szemben Jarry 41-ével, és a szervajátéka is sokkal hatékonyabb volt az első játszmát követően. A végeredmény két óra és hét perc játék után 3-6, 6-2, 6-1, 6-4 lett.

“Nem igazán voltam energikus a meccs elején. Soha nem játszottam még ellene, és az időjárási körülmények sem voltak túl jók. Nem jó így kezdeni egy mérkőzést, ebben a tekintetben feltétlenül javulnom kell a jövőben. Később már jobban éreztem magam, és át tudtam venni az irányítást.” – értékelte a találkozót Del Potro.

Del Potro következő ellenfele a japán Nishioka lesz, aki öt játszmában, 6-7, 6-0, 4-6, 6-2, 6-3-ra nyert az amerikai McDonald ellen.

Kép forrása: rolandgarros.com / ©Corinne Dubreuil / FFT