RG 19: Thiem szenvedve, Zverev simán jutott tovább

Dominic Thiem és Alexander Zverev is már ott van a harmadik fordulóban. Az osztrák második meccsét is négy szettben oldotta meg, a német ezúttal könnyen nyert. 

Dominic Thiem második fordulós mérkőzésén a kazah Alexander Bublikkal csapott össze. Az osztrák teniszező magabiztosan, és lendületesebben kezdte a találkozót. Thiem nagyon korán break előnybe került, amit nem engedett ki a kezéből, így 25 perc leforgása alatt nyerte az első szettet. A második játszmáról a rövidítés döntött, és hiába állt Thiem közel 2-0-ás vezetéshez, Bubliké lett a szett. A harmadik játszmában mind a két játékosnak viszonylag korán volt break lehetősége, végül az osztrák volt az, aki 4-3-nál már nem hagyta kihasználatlanul az újabb esélyt, majd könnyedén megnyerve saját adogatását újra magához ragadta a vezetést. Amilyen jól zárta a harmadik játszmát, annyira pocsékul folytatta a mérkőzést az osztrák játékos. Hamar 3-0-ás hátrányba került, és Bublik magabiztos adogatójátékait látva, nem lett volna meglepő egy ötödik játszma sem. Thiem azonban néhány remek fogadójátékot produkált, és pillanatok alatt 2-5-ről 7-5-re megfordította  a szettet. Thiem tehát négy szettben jutott tovább, és az uruguayi Pablo Cuevas-szal találkozik majd.

Thiem nehezen abszolválta második meccsét
Kép forrása: gelderlander.nl

Alexander Zverev a hétfői, több mint 4 órás küzdelme után, ma aligha vágyott egy kimerítő küzdelemre, és ennek megfelelően teniszezett a svéd Mikael Ymer ellen. A világranglista ötödik az első szettben 1-1-et követően már nem veszített újabb játékot, majd a második játszmában is a breaket követően nagyon magabiztos adogatójátékainak köszönhetően szép lassan lépéseket tett a harmadik forduló felé. A harmadik játszmában a német viszonylag hamar megszerezte a break előnyt, azonban a győzelem kapujában megtorpant, és tie-breakre kényszerült. A rövidítésben viszont Zverev a pillanatnyi rövidzárlatot követően ismét magára talált, és végül három szettben lezárta a mérkőzést. A tavalyi negyeddöntős könnyedén került a legjobb 32 közé, ahol Dusan Lajovic vagy Elliot Benchetrit vár rá.

Zverev ezúttal nem kényszerült túlórára
Kép forrása: france24.com

A második forduló eredményei: 

Salvatore Caruso-Gilles Simon ( 26 ) 6/1 6/2 6/4

Alexander Zverev ( 5 )-Mikael Ymer 6/1 6/3 7/6(3)

Dominic Thiem ( 4 )-Alexander Bublik 6/3 6/7(7) 6/3 7/5

Pablo Cuevas-Kyle Edmund ( 28 ) 7/6(3) 6/3 2/1-nél Edmund feladta

Leonardo Mayer-Diego Schwartzman ( 17 ) 4/6 6/3 6/4 7/5

Kiemelt kép forrása: atptour.com