RG19: Federernek nem okozott gondot a harmadik forduló

2019. május 31.
by revan07

Könnyedén jutott a legjobb 16 közé Roger Federer, miután három játszmában, 6-3 / 6-1 / 7-6 arányban győzte le a fiatal norvég Casper Ruudot.

Federer a mai napon kiszorult a Lengelenra, de ez nem okozott problémát a játékában. Bár az első szettben több hibával játszott mint eddig a torna során, a játszma végén kétszer is el tudta venni Ruud adogatását, és 6-3-al elhozta a szettet.

A folytatásban Federer rögtön brékelt, majd mégegyszer elvette Ruud adogatását, és 22 perc elteltével már 5-0-ra vezetett a második játszmában. A meccs ezen periódusában sokkal több nyerőt ütött, mint hibát, és remekül teljesített a hálónál is, a szettet 6-1-el húzta be.

A harmadik játszmában egy gyenge Federer adogató játékot követően Ruud elhúzott 2-0-ra, de a svájci rögtön visszabrékelt. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a rövidítésig, Ruud játéka rendkívül feljavult a harmadik játszmára, sokkal előrébb lépett a pályán, agresszívabban teniszezett. A rövidítésben két hárított meccslabda után játszmalabdáig is eljutott, amit Federer egy könnyed szerva-röpte ponttal hárított. Végüli a svájci 4. meccslabdáját kihasználva bizonyult jobbnak és, 2 óra 11 perc után bejutott a negyedik fordulóba. Federer végül 52 nyerővel és 36 hibával zárt, ez a mutató Ruudnál 28W/26UFE volt.

A meccs statisztikáját itt tekinthetitek meg.

Roger Federer – Casper Ruud 6-3; 6-1; 7-6(8)

Federer következő ellenfele a Leonardo Mayer – Nicolas Mahut meccs győztese lesz.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com / Corinne Dubreuil / FFT