RG 19: Az egyik favorit búcsúzott a hölgyeknél

A hölgyeknél ma a torna legnagyobb esélyesei közül hárman is pályára lépnek. Egyikük óriási meglepetésre már búcsúzott is a küzdelmektől.

Kezdjük azonban azzal a hölggyel, aki sikerrel vette a harmadik kört. A címvédő Simona Halep az ukrán Lesia Tsurenkoval találkozott, és az idei tornán először sikerült két szettben lerendeznie a találkozót. Halep nagyszerűen teniszezett, egy percig nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele. A román játékos 54 perc alatt 6-2 6-1-gyel jutott a 32 közé, ahol a lengyel Iga Swiatekkel találkozik.

A címvédő továbbment, a világelső azonban búcsúzott. Azt már az előző fordulókban látni lehetett, hogy valami nem stimmel Naomi Osakával. A japánnak kevésbé fekszik a salak, de a mostani összecsapáson fejben voltak gondok (akárcsak korábban, de akkor sikerült összeszednie magát a kétszeres Grand Slam-bajnoknak). Az első játszmában 4-4 után bukta az adogatását, majd a következő játékban három breaklabdát sem tudott kihasználni, ezzel pedig elment a szett, és onnan most nem volt vissza. A második felvonásban ugyan voltak pillanatai a világelsőnek, de Siniakova stabilan védekezett, és 2-2 után sorozatban négy játékot nyerve hazaküldte Osakát.

S. Halep (román, 3.) – L. Tsurenko (ukrán, 27.) 6-2 6-1
M. Keys (amerikai, 14.) – A. Blinkova (orosz) 6-3 6-7 6-4
K. Siniakova (cseh) – N. Osaka (japán, 1.) 6-4 6-2
I. Swiatek (lengyel) – M. Puig (puerto-ricoi) 0-6 6-3 6-3

Kép forrása: twitter.com/rolandgarros